Apple ar putea dezvolta o tehnologie non-invazivă care să îi ajute pe diabetici

Apple ar putea dezvolta o tehnologie non-invazivă care să îi ajute pe diabetici

Apple este pe punctul de a dezvolta o tehnologie pe care o va integra în viitoarele sale dispozitive și care va putea monitoriza nivelul de glucoză din sângele utilizatorului.

Preocuparea companiei pentru conceperea unor instrumente de monitorizare a glucozei din sânge a pornit de la fostul deținător al companiei, Steve Jobs, care își propusese să dezvolte un senzor care putea să monitorizeze continuu și non-invaziv nivelul zahărului din sânge. Scopul din spatele acestei invenții este de a îmbunătăți calitatea vieții utilizatorului și de a înlesni accesul la controalele medicale de calitate.

Zvonurile care susțin că Apple lucrează pentru a veni cu inițiative avansate în domeniul sănătății, cu precădere cele care privesc diabetul, nu sunt noi. Informațiile anterioare ne sugerau integrarea unei astfel de tehnologii în dispozitive purtabile care vor putea măsura presiunea sângelui și nivelul de glucoză din sânge, potrivit macrumors.com.

Deși inițial se zvonea că Apple va include această facilitate pe Apple Watch-ul original, aceste afirmații au fost contrazise apoi, pe motivul că Apple nu dispune încă de o tehnologie atât de eficace. Cu toate acestea, mai multe achiziții din domeniul medical ne-ar putea sugera că Apple nu renunță la visul pe care și l-a propus odată. Însă nu știm dacă acesta este un proiect de viitor sau unul de actualitate. Ceea ce actualul deținător al companiei, Tim Cook, susține este că nu vrea, cel puțin momentan, să supună dispozitivele sale unui lung proces de testare și aprobare.

În plus, nu este foarte clar dacă Apple vrea să implementeze această tehnologie avansată pe dispozitivele sale purtabile, pentru că acest fapt ar încetini considerabil inovațiile viitoare.

Chiar dacă compania va decide în final să integreze senzori avansați pe dispozitivele sale, aceste funcții nu vor fi integrate în ceasurile inteligente pe care le va lansa în acest an, 2017. Informațiile despre acesta ne indică actualizări care se vor centra asupra îmbunătățirii autonomiei acumulatorului.

Citește și: