O aplicație falsă pentru stocat criptomonede a ajuns extrem de populară pe iPhone

O aplicație falsă pentru stocat criptomonede a ajuns extrem de populară pe iPhone

O versiune falsă a unui portofel popular pentru criptomoneda Ethereum, MyEtherWallet, a ajuns în App Store și a atins un nivel de popularitate de invidiat.

Aplicația falsă a fost creată de dezvoltatorul Nam Le. Acesta nu are legătură cu creatorii aplicației originale, care există doar ca aplicație pentru browser.

Cei de la MyEtherWallet (MEW) au confirmat pe Twitter că nu ei au creat aplicația. În tweet, MEW subliniază că ei nu promovează profitul prin software-uri gratuite, cu sursă deschisă. Aplicația originală este gratuită, în timp ce aplicația falsă este vândută cu cinci dolari.

Aceste portofele virtuale sunt esențiale pentru cei care vor să strângă, să primească și să trimită criptomonede. Nimeni nu știe sigur dacă acest MEW fals a încercat pur și simplu să profite de popularitatea companiei sau dacă a avut intenții mult mai rele. În cel mai rău caz, putea să fure cheile private ale oamenilor și, implicit, banii lor.

Pentru iOS nu există foarte multe portofele. MEW este printre cele mai populare și accesibile. Un utilizator fără experiență nu ar avea de unde să știe că instalează o versiune falsă.

Nu este însă nici prima, nici ultima înșelătorie din lumea criptomonedelor. Dacă intri pe pagina de acasă MEW, vei vedea un tutorial detaliat în care ți se va explica cum să te asiguri că vizitezi pagina reală și nu una falsă. Site-ul etherscamdb.info are un registru cu toate site-urile false care au încercat să îi păcălească pe deținătorii de critptomonede. Este îngrijorător că multe dintre ele încă funcționează.

Apple nu a declarat momentan nimic cu privire la incident.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: Mashable