14 apr. 2017 | 11:24

Aplicația pentru cameră a Facebook îți va permite să-ți personalizezi fotografiile

ACTUALITATE
Aplicația pentru cameră a Facebook îți va permite să-ți personalizezi fotografiile

Facebook anunță o posibilă actualizare a aplicației pentru cameră,  sugerând includerea unei tehnologii de realitate augmentată.

În timpul unei conferințe, organizate la începutul lunii aprilie, Connor Hayes, Product Manager în cadrul companiei, a menționat că va investi într-un nou instrument pentru cameră, care este inspirat de modul în care utilizatorii se comportă pe platformă. Facebook s-a ocupat o bună perioadă de identificarea trend-urilor de pe internet și a constatat că utilizatorii preferă să creeze tot mai mult conținut prin intermediul smartphone-urilor lor, potrivit Digital Trends.

Pentru că Facebook nu vrea să construiască o unealtă de care să te folosești doar pentru a posta pe News Feed, noile funcții vor fi compatibile cu opțiunile pe care le oferă platforme precum Instagram, Messenger și WhatsApp.

Principalul subiect abordat în cadrul conferinței s-a legat de inteligența artificială, iar compania pare interesată să investească într-o tehnologie de acest fel. În acest fel, actualizarea pentru cameră le va permite utilizatorilor să caute postări similare care includ obiectul pe care îl realizează prin intermediul camerei.

Deși Hayes nu ne poate dezvălui mai multe despre această nouă funcție, acesta susține că Facebook dezvoltă proiecte interesante, iar „aplicația pentru cameră va fi primul portal care le va permite utilizatorilor să experimenteze realitatea augmentată”.

Reprezentantul Facebook menționează că rolul primordial al noii aplicații pentru cameră este de a aduce arta mai aproape de comunitate. În acest sens, unealta pe care o dezvoltă va fi ceva mai ușor de personalizat, și va dispune de locuri, artefacte, efecte și alte lucruri pe care utilizatorii le preferă și de care se pot folosi pentru a se exprima într-un mod unic.

Nu se cunosc prea multe lucruri pe acest subiect, iar reprezentanții Facebook evită să ofere, pentru moment, ceva mai multe detalii. Cu toate acestea, lucrurile par să se îndrepte într-o direcție nouă, și acest lucru nu poate decât să ne trezească interesul.