Aplicația Microsoft Pix Camera împrumută o pagină din Prisma și implementează filtre AI

Aplicația Microsoft Pix Camera împrumută o pagină din Prisma și implementează filtre AI

Prisma a făcut valuri în urmă cu mai bine de un an datorită unui sistem elaborat de filtre creative. Microsoft Pix Camera împrumută acel concept și îl duce mai departe.

Din ce în ce mai multe aplicații apelează la rețele neurale și elemente de inteligență artificială pentru a-ți face viața mai ușoară. Cel mai nou astfel de exemplu vine de la Microsoft și este intitulat Microsoft Pix Camera. Aplicația în sine nu este cea mai nouă, dar tocmai a fost reinventată complet și are mari șanse să să-ți facă fotografiile cu mobilul mai atractive.

Întregul farmec al aplicației de mobil începe cu imortalizarea a zece cadre succesive într-un timp foarte scurt. Conținutul fiecăruia dintre ele este analizat în detaliu și se caută expunerea perfectă, claritatea și expresia feței care se vede cel mai bine. La final, elementele cele mai bune sunt agregate într-o nouă fotografie.

Aplicația Microsoft Pix Camera s-a lansat vara trecută în variantă originală, iar noul update poate fi descărcat din Apple AppStore complet gratuit. Anunțul a fost făcut pe Twitter și se insistă destul de mult pe așa numitele stiluri sau filtre. Din prisma faptului că în fundal se folosesc rețele neurale offline, rezultatul este obținut mai rapid decât în aplicația de inspirație.

Centrul de cercetare Microsoft Asia a fost responsabil de implementarea acestor filtre pentru schimbări radicale aduse fotografiilor. Cele 11 stiluri disponibile în prima zi sunt intitulate Glass, Petals, Bacau, Charcoal, Heart, Fire, Honolulu, Zing, Pop, Glitter and Ripples, deși vor mai fi adăugate altele în curând. În comunicatul de presă care stat la baza lansării, se insistă pe sistemul complex de rețele neurale care imprumută texturi, modele și tonuri de culoare pentru a-ți transforma o imagine tr-o versiune reinventată a ei, pornind de la picturi celebre. ,,În trecut, tot efortul nostru s-a concentrat pe capturarea mai bună a momentelor și o calitate îmbunătățită a imaginilor. Acest [update] este mai mult despre distracție. Vreau să fac ceva cool și artistic cu fotografiile mele.”Josh Weisberg la Microsoft este foarte încântat de turnura pe care a luat-o această aplicație. În nici un moment aplicația nu are nevoie de internet pentru a funcționa.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: