Aplicația „Ce zice legea” te informează în timp real când se schimbă legislația

Aplicația „Ce zice legea” te informează în timp real când se schimbă legislația

Code For Romania, o comunitate care își dedică activitatea căutării de soluții la problemele actuale ale societății românești, va lansa un proiect denumit „Ce zice legea”, conform start-up.ro

Code for Romania este o organizație formată din voluntari, programatori, designeri și specialiști în comunicare și științe sociale, care se folosește de platforma online pentru a lărgi accesul la sfera publică.

Proiectul „Ce zice legea” este gândit cu scopul de a veni în întâmpinarea problemelor sociale și politice ale țării. Astfel, acesta își propune să încurajeze discuțiile legate de legislația propusă, sau care se află în dezbatere, și să fie la curent cu ultimele noutăți sau modificări aduse de guvern sau parlament. În acest fel, comunitatea poate fi în permanență informată și poate lua decizii în cunoștință de cauză.

Voluntarii Code For Romania vor fi cei responsabili de asigurarea evidenței legilor (aflate în vigoare sau în discuție) și se vor ocupa de crearea unui dicționar de legaleză- adică, de definire a conceptelor din legislație, cu ajutorul celor de la Funky Citizens. Ideea de la bază este de a elimina confuziile cu privire la termenii legali și de a facilita înțelegerea legilor.

Aplicația pe care o creează organizația este ușor de folosit. Astfel, utilizatorii vor trebui să-și construiască un profil și să aleagă ce își doresc să afle despre legi, urmând mai apoi să primească notificări cu privire la posibilele modificări în plan legislativ. În acest mod, oricine poate fi corect informat în ceea ce privește legile care guvernează contextul în care traiește și lucrează.

Comunitatea cu pricina, caută în continuare voluntari care ar putea ajuta la implementarea proiectului „Ce zice legea”. Dacă ai un interes în acest sens, și vrei să ai o sursă de încredere pe care să te poți baza și de la care să poți afla în timp real cum te pot afecta legile și ordonanțele propuse și adoptate de guvern și parlament, ai posibilitatea de a susține această inițiativă.

Toate informațiile despre ”Ce zice legea” sunt aici.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI