Laserul care taie prin orice blindaj va fi montat pe elicopterele Apache

Laserul care taie prin orice blindaj va fi montat pe elicopterele Apache

Armata Statelor Unite ale Americii este recunoscută ca fiind cea mai avansată din lume. Bugetul de apărare al americanilor este de proporții uriașe și o mare parte din el merge către dezvoltarea de noi tehnologii care să ofere avantajul în luptă. O astfel de idee a fost pusă în practică și constă într-o armă foarte puternică cu laser, care a fost montată pe un elicopter de luptă Apache.

Aeronavele Apache sunt unele dintre cele mai temute mașinării de război din lume. Fiind foarte greu de detectat pe radar și extrem de agile în aer, elicopterele produse în SUA au fost de multe ori decsive în rezolvarea conflictelor internaționale. Dacă nu erau suficient de puternice și până acum, americanii au decis să le ofere un mic upgrade. O armă cu laser de mare energie a fost montată pe Apache. Ea poate pătrunde prin orice fel de blindaj.

Este prima dată când o astfel de armă este montată pe un elicopter. Sistemul laser se numește HEL (High Energy Laser). Până acum, testele au fost un real succes. În condițiile în care totul progresează rapid și bine, arma va fi dată oficial în folosință. Laserul este capabil să țintească prin intermediul unor senzori electro-optici care beneficiază și de infraroșu. Ei vor selecta ține multiple care să fie lovite cu puternica armă, notează ComputerBlog.ro.

Arma are capacitatea de a deosebi țintele umane de cele mecanice. Le poate ataca doar pe cele din urmă, scutind soldații umani de forța ei. Americanii au montat sistemul HEL și pe un camion de luptă, dar și pe nave care aparțin de Marină. Avantajul principal al laserului este invizibilitatea. Inamicul nici nu va ști ce l-a lovit, deoarece razele care topesc prin blindaj nu sunt vizibile cu ochiul liber. Momentan, sistemul a primit autorizația de a fi folosit în scopuri defensive, atunci când el va fi trimis în luptă.

Etichete: