Angajatorii ți-ar putea urmări orice mișcare la birou

Angajatorii ți-ar putea urmări orice mișcare la birou

Cardurile de acces nu mai sunt o noutate, dar angajatorii s-ar putea baza pe noi metode de urmărire pentru angajați, în cadrul companiilor.

Câteva start-up-uri vor să le ofere angajatorilor o imagine cât mai clară a spațiilor în care își desfășoară activitatea angajații, prin sisteme de tracking ce pot acoperi toate zonele din companie, mai puțin toaletele, cu ajutorul unor senzori inteligenți.

Enlighted este una dintre aceste companii ce lucrează în domeniul IoT și are scopul de a redefini clădirile inteligente. La baza acestui sistem de monitorizare se află senzori inteligenți, care pot aduna o cantitate mare de informații despre mediu și care pot oferi rapoarte în timp real. Senzorii nu sunt mai mari decât o monedă și pot fi instalați în calculatoare, în sistemele de ventilație și chiar în corpurile de iluminat, pentru a detecta mișcarea, lumina naturală și consumul de energie.

Humanyze este o companie ce duce lucrurile și mai departe, încercând să transforme badge-urile clasice în dispozitive de analiză biometrică. Aceste carduri au tehnologie RFID și senzori NFC, conectându-se la senzori din interiorul biroului pentru a detecta unde se află angajații. Există și microfoane, dar acestea nu înregistrează conversații, ci tonul sau volumul conversației, pentru a descoperi chiar nivelul de stres al angajaților.

Sunt interesante și atitudinile angajaților cu privire la aceste tehnologii. Pollfish a chestionat 1000 de angajați și a descoperit diferențe de opinie radicale, bazate pe cunoștințele angajaților cu privire la monitorizare. Dintre cei ce nu erau urmăriți prin GPS, 16% aveau o opinie pozitivă despre asta, iar 38% una negativă. În schimb, cei ce erau monitorizați astfel aveau alte opinii, 54% fiind de acord cu monitorizarea, iar 5% având o părere negativă, relatează digitaltrends.com.

Deși există temeri cu privire la intimitate, o mulțime de experți în resurse umane consideră că monitorizarea aduce beneficii atât angajaților, cât și angajatorilor.

Citește și:
Etichete: