Android O ar putea oferi o experiență de utilizare mult mai fluentă

Android O ar putea oferi o experiență de utilizare mult mai fluentă

Chiar dacă Nougat abia prinde ceva mai multă popularitate, putem deja să discutăm despre Android O, viitoarea versiune a sistemului de operare.

Android a venit cu o mulțime de noi funcții în ultimii ani, dar încă mai sunt o serie de aspecte care ar putea beneficia de îmbunătățiri. O sursă anonimă din interiorul Google susține că noul Android O va oferi posibilitatea de control a telefonului cu ajutorul gesturilor făcute cu degetele. Aparent, funcționalitatea aceasta va fi dezvăluită în cadrul conferinței anuale a dezvoltatorilor, găzduită de companie.

Dacă acest zvon se adeverește, atunci Android O ar trebui să fie dezvăluit în luna mai, la conferința I/O, urmând ca varianta disponibilă publicului să fie disponibilă începând din toamnă.

Noile gesturi îți vor permite, spre exemplu, să accesezi o listă de contacte recente prin simpla desenare a unui C pe ecran, o metodă mult mai rapidă decât o comandă vocală sau decât navigarea în meniu.

De asemenea, există și posibilitatea ca Google să implementeze funcția Copy Less în Android O. Astfel, ar deveni mult mai ușor să dai copy-paste la un text, dintr-o parte în alta, procesul actual fiind unul destul de frustrant. Totuși, o astfel de funcționalitate ar putea deveni disponibilă și în cadrul unui simplu update pentru tastatura GBoard, arată androidcentral.com.

Sursa anonimă nu a putut să confirme, însă, dacă următoarea versiune a sistemului de operare va oferi o modalitate mai robustă de trimitere a mesajelor. Spre exemplu, s-ar putea implementa posibilitatea de a apăsa pe o adresă dintr-un mesaj text, urmând să fii redirecționat în Google Maps.

Momentan, nicio astfel de funcție nu a fost confirmată public de Google, astfel că rămâne să așteptăm cel puțin până la conferința I/O din luna mai, pentru a afla informații oficiale despre Android O. Firește, pe măsură ce ne apropiem de această dată, vom vedea din ce în ce mai multe zvonuri.

Citește și: