AMD lansează noile procesoare Epyc, cu până la 32 de nuclee

AMD lansează noile procesoare Epyc, cu până la 32 de nuclee

AMD își lansează o nouă serie de procesoare Epyc, acestea având până la 32 de nuclee pe cip.

Seria de procesoare Epyc 7000, de la AMD, se adresează celor care au nevoie de astfel de componente pentru servere. Acestea au la bază arhitectura Zen dezvoltată de către companie, iar fiecare dintre proceosare poate ajunge să aibă chiar și 32 de nuclee Zen. Astfel, AMD lansează cel mai competitiv răspuns față de procesoarele Xeon de la Intel. Mutarea vine în condițiile în care avem de-a face cu zece ani de dominație Intel în acest domeniu.

Conform producătorului, fiecare nucleu este cu 52% mai rapid decât cele din generația anterioară, adresându-se sectoarelor enterprise, coud și de machine intelligence. Conform Lisei Su, președinte și CEO al AMD, ”procesoarele Epyc oferă performanță fără compromis pentru sistemele single-socket, oferind însă și scalare pentru sisteme dual-socket, fiind mai performante decât orice alt competitor, pe același segment de preț”.

Membrii gropului de servicii de centre de date ”Super 7”, din care fac parte nume mari precum Dropbox, Bloomberg, Baidu sau Microsoft Azure, apreciază noua mutare a celor de la AMD și apreciază intrarea pe piață a liniei de procesoare Epyc.

Intel nu a lăsat să treacă neobservată lansarea noilor procesoare Epyc de la AMD, având un punct de vedere cu privire la acestea. Intel susține că își ia toți competitorii în serios, dar nu vede cu ochi buni noile produse lansate de către AMD. Compania mizează pe experiența de peste 20 de ani de inovație în domeniul procesoarelor pentru servere, discutând și despre propria linie Xeon, scrie venturebeat.com.

Intel critică modul de abordare a problemei de către AMD, care ar putea duce la inconsistențe în performanță, dar și la alte probleme legate de buna funcționare a serverelor în centrele de date.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: