Ambalajele care își schimbă culoarea te anunță când expiră alimentele

Ambalajele care își schimbă culoarea te anunță când expiră alimentele

Astăzi, toate produsele alimentare au o dată de expirare care este trecută pe ambalajul lor, dar aceasta nu este cea mai corectă modalitate de a afla dacă mâncarea pe care o ai în frigider mai este comestibilă.

Cercetătorii vor să elimine în totalitate acest mecanism și au dezvolta un ambalaj special, atât pentru alimente, cât și pentru băuturi, care își schimbă culoarea atunci când reacționează la schimbarea pH-ului conținutului lor, un semnal că anumite produse încep să se strice și că nu mai sunt sigure consumului. În acest fel, vei fi mereu sigur că mâncarea pe care o consumi este de calitate și că nu îți riști în vreun fel sănătatea.

Ideea pentru această tehnologie, dezvoltată de Braskem, este originară din Brazilia, unde au existat destul de multe scandaluri referitor la siguranța produselor alimentare. Inițiativa pornește din încercarea de a le oferi consumatorilor o mai mare siguranță când vine vorba de achiziționarea și păstrarea unui produs. Multe persoane sunt încă destul de confuze cu privire la data de expirare a unui aliment, motiv pentru care se bazează mult mai mult pe miros și văz când decid dacă să păstreze sau să arunce ceva.

Aceasta este însă o practică imprecisă care poate conduce fie la îmbolnăvirea persoanei, fie la aruncarea unor alimente încă bune de mâncat. Și cifrele ne arată că americani aruncă anual alimente în valoare de 218 bilioane de dolari, scrie Science Alert.

Dacă noul sistem de detecție va fi implementat, acesta va putea combate aruncarea prematură a alimentelor. În plus, așa vei fi mereu sigur că laptele pe care îl ai în frigider de o săptămână poate fi consumat în siguranță.

Deși ideea este inovatoare și ar fi în ajutorul tuturor, compania trebuie să realizeze o serie de teste pentru a se asigura că tehnologia dă rezultate corecte și că poate detecta cu acuratețe mâncarea stricată.

Citește și:
Etichete: