Suma exorbitantă care se cheltuie anual pe deplasările președintelui american

Suma exorbitantă care se cheltuie anual pe deplasările președintelui american
18:41 16.02.2017

Deplasările președintelui american au la bază o planificare complexă și foarte bine ochestrată, lucru deloc surprinzător, având în vedere puterea pe care acesta o are la nivel global.

Dacă sunteți curioși cât de costitor devine tot acest tărăboi, Wendover Productions produce un clip video în care este detaliată logistica și cât îi costă pe plătitorii de taxe deplasările președintelui american. Rezultatele studiului sunt descurajante, pentru că ne arată o lume în care sume exobitante sunt cheltuite în acest sens, pentru a asigura siguranța șefului de stat.

Filmulețul în care se prezintă toate aceste aspecte este foarte bine realizat și pătrunde în detalii despre cât de implicat este regimentul care se ocupă de călătoriile președintelui. Nu avem în vedere doar numărul la care ajunge coloana oficială, care este compusă din 40 sau 50 de mașini, ci planurile minuțioase care se fac înaintea deplasării. Elicopterele se află mereu pe poziții pentru a asigura siguranța președintelui, la fel și Serviciile Secrete.

Dacă luăm în calcul toate elementele care sunt puse cap la cap și care compun flota oficială, putem să începem să ne imaginăm, în mare, cam la ce sumă exorbitantă s-ar ridica o călătorie a șefului de stat.

Aflați cât îi costă pe americani deplasările anuale ale președintelui + VIDEO

loading...