29 mai 2017 | 16:00

Adulții ignoră serviciile de streaming și se uită la TV ”ca pe vremuri”

ACTUALITATE
Adulții ignoră serviciile de streaming și se uită la TV ”ca pe vremuri”

Foarte mulți dintre noi se uită la filme online prin intermediul unor servicii de streaming, dar majoritatea adulților preferă în continuare bătrânul TV.

Petrecem mult timp pe YouTube, ne uităm la seriale pe tabletă sau smartphone și preferăm să deschidem un clip interesant pe laptop, în loc să pornim televizorul. Ați fi tentați să credeți că cei mai mulți dintre noi au astfel de obiceiuri. În practică, deși am devenit mai pasionați de tehnologie, în funcție de vârstă, petrecem în continuare foarte mult timp în fața TV-ului, urmărind conținut video în stilul clasic. 

Indiferent cât de rapid crește numărul abonaților la Netflix sau la alte servicii de streaming, televiziunea clasică continuă să aibă un farmec aparte printre adulții consumatori de filme și seriale. Un nou raport publicat de curând de Nielsen asociază niște cifre foarte clare acestui trend global. Nu contează faptul că orice serial poate fi văzut în browserul de pe computer sau într-o aplicație de mobil. Internauții adulți preferă să stea în fața TV-ului atât pentru știri, cât și pentru orice alt tip de conținut video.

,,Desigur, utilizatorii au mai multe opțiuni azi, dar când ne uităm la platforme într-o manieră comparativă, este evident faptul că consumatorii aleg televiziunea ca vehicol principal pentru programe și show-uri.” Pentru a ajunge la această concluzie au fost cuantificate aproximativ 650 de miliarde de minute petrecute în fața ecranelor mai mici sau mai mari. Dintre acestea, 82,1% au fost petrecute în fața TV-ului clasic, în timp ce 10,3% au fost asociate dispozitivelor de redare conectate la TV, precum TV Box-uri sau console de gaming.

Printre adulți, persoanele peste 18 ani se uită la clipuri video pe computere, smartphone-uri și tablete în aproximativ 8% din timp. Cu alte cuvinte, deși industria televiziunilor clasice se simțea amenințată de noile medii de consum, realitatea nu este atât de gri. În continuare ne place să ne uităm la Game of Thrones pe cel mai mare ecran din casă.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele