Administrația Trump dorește revizuirea politică a studiilor științifice

Administrația Trump dorește revizuirea politică a studiilor științifice

Administrația Trump a trecut deja la treabă în ceea ce privește promisiunile de campanie, iar comunitatea științifică are câteva motive de îngrijorare, arată stiridinlume.ro.

Directorul de comunicare al echipei de tranziție a președintelui Trump de la EPA, Doug Ericksen, a afirmat, miercuri, că revizuirea studilor va fi extinsă și pentru conținutul site-ului agenției federale, incluzând detalii ale dovezilor științifice prezentate până acum. EPA a prezentat de-a lungul timpului dovezi care atestă că Pământul se încălzește și că emisiile de dixoid de carbon, provocate de om ar fi cauza, scrie Time.com.

Fostul director al EPA vorbește și despre restricțiile făcute de alte administrații, în trecut, dar subliniază că acum, acestea sunt mult mai mari decât în trecut.

„Vom analiza totul de la caz la caz, inclusiv pagina web și lucrurile legate de climat vor fi șterse. Este clar că la sosirea noii administrații, în timpul de tranziție, vom arunca o privire la paginile web și la paginile de Facebook, dar și la orice altceva implică EPA”, a afirmat Ericksen, într-un interviu pentru Associated Press. Pe de altă parte, secretarul de presă al lui Trump, Sean Spicer, a părut distant față de problemă, declarându-le reporterilor că reprimarea comunicațiilor nu a fost ceva regizat de către Casa Albă.

George Gray, administratorul asistent al Biroului de Cercetare și Dezvoltare al EPA, ce a activat în timpul președinției lui George W. Bush, a declarat că studiile științifice aveau parte de revizuiri limitate, de cele mai multe ori. Atunci când o revizuire la un nivel mai înalt a fost efectuată, asta s-a întâmplat pentru a oferi oficialilor observații cu privire la studii și nu pentru a edita conținutul descoperirilor.

„Studiile științifice vor fi revizuite la nivelul unei sucursale, a unei divizii sau a unui laborator. Uneori, lucrurile care erau știute ca fiind controversate ajungeau la mine în calitate de administrator asistent, iar eu am fost numit pe criterii politice. Nimic din experiența mea nu va merge mai departe de atât”, a spus Gray, în prezent profesor George Washington University.

Cele 14 pagini cu documente de integritate științifică ale EPA, adoptate în timpul administrației Obama, descriu modul în care urmau să fie revizuite și efectuate studiile agenției. Acestea urmau apoi să fie comunicate publicului, mass-mediei și Congresului, „nefiind compromise de interferențele politice sau de altă natură”.