Adblock Plus te protejează de cei care vor să mineze Bitcoin cu PC-ul tău

Adblock Plus te protejează de cei care vor să mineze Bitcoin cu PC-ul tău

Adblock Plus vrea să te protejeze de site-urile și de atacatorii care ți-ar putea folosi calculatorul pentru a mina monede virtuale.

Echipa din spatele extensiei pentru browsere a creat un filtru pe care utilizatorii îl pot adăuga extensiei în Chrome, Firefox, Safari și chiar în Android. Cu ajutorul extensiei, te vei putea proteja împotriva oricăror atacuri destinate să-ți folosească resursele calculatorului pentru a mina Bitcoin sau alte monede virtuale.

Săptămâna aceasta, utilizatorii site-ului The Pirate Bay au descoperit că pe site a apărut o aplicație de minat criptomonede, care folosea calculatoarele utilizatorilor pentru a mina Monero. Aceasta nu este prima dată când un site folosește aplicații pentru a mina monede virtuale, ca sursă alternativă venit, însă The Pirate Bay este unul dintre cele mai mari site-uri din lume, așa că vestea a devenit o știre destul de repede.

Pentru a activa funcția în Chrome, trebuie să apeși pe butonul de meniu, apoi pe opțiunea More Tools și Extensions. Caută extensia Adblock Plus, apasă pe Options, iar apoi pe tabul ”Add your own filters”. În câmpul de text care apare introdu ||coin-hive.com/lib/coinhive.min.js apoi apasă +Add Filter.

În Firefox, selectează meniul, apoi mergi la Add-ons și caută extensia. Apasă pe Preferences pentru a intra în opțiunile extensiei, iar apoi apasă pe Filter Preferences. Aici, apasă pe ”Add filter subscription” și adaugă coin-hive.com/lib/coinhive.min.js.

Aceasta nu este prima ocazie de care profită Adblock Plus pentru a adăuga o opțiune interesantă extensiei. Acum un an, spre exemplu, aceștia s-au contrat cu Facebook când a venit vorba de inițiativa site-ului de socializare de a bloca softurile anti-reclame.