ADATA lansează SSD-ul XPG SX950, dar și o carcasă care-l transformă în SSD extern

ADATA lansează SSD-ul XPG SX950, dar și o carcasă care-l transformă în SSD extern

ADATA anunță, printr-un comunicat remis Playtech, lansarea SSD-ului XPG SX950 și a carcasei potrivite pentru acesta, EX500, cu design cu înfățișare de gaming.

Cu o capacitate de până la 950GB, tehnologie 3D MLC NAND și cu controller SMI, SSD-ul ADATA SX950 utilizează o placă de circuite integrate dezvoltată special și este echipat cu cipuri selectate printr-un proces strict de sortare, pentru a oferi un SSD ce poate face față utilizării prelungite în condiții de stres ridicat. Performanța de citire atinge 560MB/s, iar cea de scriere 530MB/s.

ADATA finalizează tranziția către “stacked memory” sau 3D NAND. Acest lucru ajută la producția unor SSD-uri de capacități crescute, fără o creștere exponențială a prețului plătit de utilizatorii finali. SX950 folosește chip-uri durabile 3D MLC (multi-level cell) NAND Flash și controller SMI. Consumatorii pot alege între versiuni ale SX950 de 240GB, 480B sau 960GB. Tehnologia 3D NAND nu oferă doar densitate crescută (capacitate mai mare), ci și viteză sporită cu aproximativ 10% față de 2D NAND, astfel noul SX950 este superior predecesorului său SX930, atingând viteze de 560MB/s la citire și de 530MB/s la scriere.

Controller-ul SMI și firmware-ul creat de ADATA au fost testate intens cu unele dintre cele mai solicitante titluri de PC sau consolă. SX950 este echipat cu SLC Cache și DRAM Cache Buffer pentru a menține vitezele crescute, pentru a face față perioadelor intense cum ar fi streaming-ul în jocurile online și pentru a micșora timpii de încărcare a nivelelor de dimensiuni mari, în jocuri. Pentru a prelungi durata de viață a SSD-ului, ADATA include în firmware algoritmi pentru prelucrarea datelor și uniformizarea uzurii. RAID Engine este suportat pentru integrarea ușoară în configurații cu unități de stocare multiple.

În cutie utilizatorii vor găsi un distanțator/înălțător de 2.5 mm pentru ca SSD-ul să poată fi montat cu ușurință în spațiile de 7 mm sau 9.5 mm alte ultrabook-urilor și notebook-urilor. Utilizatorii de desktop pot opta pentru folosirea ramei de 3.5” inclusă în pachet și a kit-ului de instalare.

Având design-ul specific seriei XPG, carcasa EX500 este un produs destinat gamerilor și celor care își doresc o carcasă cu profil texturat și alură impresionantă. Este însoțită de un distanțator și o ramă pentru instalare facilă pe desktop-uri sau notebook-uri. Pentru cei care doresc să folosească SSD-ul SX950 ca spațiu de stocare extern, EX500 este o carcasă elegantă, rezistentă și ușor de instalat care se conectează instant la desktop-uri, notebook-uri și console de gaming prin intermediul portului USB 3.1.  EX500 este compatibilă “plug and game” cu PS4, Xbox One și PC și poate acomoda orice SSD de 2,5”.

 

Etichete: