Acum e mult mai simplu să-ți ștergi contul de Uber

Acum e mult mai simplu să-ți ștergi contul de Uber
Alexandru Puiu
18:58 02.05.2017

Uber continuă să-și extindă dominația globală într-un număr semnificativ de teritorii, iar noul update adus aplicației de mobil s-ar putea să ajute.

Uber este o companie care a întâmpinat foarte multe probleme în ultimul an și, pe lângă servicii de transport confortabile, continuă să fie sinonimă cu scandalul. Lăsând la o parte faptul că serviciile tradiționale de Taxi încearcă să scoată Uber din mai multe țări europene, compania a avut o problemă cu transparența vizavi de modul în care utilizează datele utilizatorilor. Mai mult decât atât, făcea și foarte dificilă viața celor care încercau să-și șteargă contul.

Mulți au fost de părere că ștergerea aplicației de pe mobil era echivalentă cu ștergerea contului, dar nu este deloc așa. Mai mult decât atât, după ce ați șters aplicația de pe smartphone, toate contactele voastre împreună cu toate cursele și istoricul de activitate in-app rămâneau pe serverele Uber.

Cea mai nouă versiune de Uber rezolvă o mare parte din probleme utilizatorilor legate de modul în care interacționează compania cu datele private. Acum, există o nouă secțiunea in-app intitulată Privacy Settings unde sunt centralizate o serie de funcții. De acolo puteți defini mult mai clar modul în care Uber vă accesează datele și puteți fi mai preciși în a personaliza notificările ce vă sunt servite pe mobil. Aveți până și posibilitatea să alegeți dacă vreți sau nu să permiteți aplicației Uber accesul la informațiile voastre de locație. În trecut, singurul mod în care puteați bloca accesul la localizare al programului era la nivelul sistemului de operare de pe mobil.

În privința datelor care sunt deja stocate pe serverele Uber, tot în Privacy Settings veți găsi un buton marcat clar – Remove Stored Contacts. Acesta vă va ajuta să ștergeți contactele voastre de la Uber. În plus, vă puteți șterge contul de Uber fără a fi necesar un telefon la serviciul clienți. Procesul poate fi inițiat de pe mobil și aveți 30 de zile să vă răzgândiți, timp în care, contul este dezactivat.

delete-uber-account

loading...