Aceste iluzii optice te păcălesc să reduci viteza la volan

Aceste iluzii optice te păcălesc să reduci viteza la volan

Autoritățile fac tot posibilul pentru a se asigura că șoferii conduc în limitele impuse de viteză, iar aceste iluzii optice ar putea fi o soluție pentru cei care apasă pedala prea tare.

Limitele de viteză sunt deseori încălcate pe drumurile publice, fie că vorbim de drumuri întinse sau de drumuri din mijlocul orașelor. Pentru fiecare dintre situații există diverse soluții, iar pentru drumurile din orașe, ne putem baza pe limitatoare de viteză amplasate pe șosea.

O astfel de soluție e cu dus și întors: pe de-o parte, limitatoarele de viteză sunt eficiente deoarece vei încetini suficient de mult dacă nu vrei să zbori cu mașina peste ele și să faci o vizită la service după aterizare. Pe de altă parte, tocmai faptul că sunt construite atât de ”bine” reprezintă o problemă, deoarece încetinești mult sub limita de viteză propusă și apare aglomerația, ușor, ușor.

Ca să evite astfel de probleme, autoritățile londoneze propun un nou tip de limitatoare de viteză, bazate pe iluzii optice. Astfel, pe carosabil este desenat un limitator care te induce în eroare și te face să crezi că ești pe cale să urci pe un dâmb măricel, iar pentru a trece cu ușurință peste el, va trebui să reduci viteza.

Proiectul din Londra a fost implementat în septembrie 2016, iar autoritățile studiază, în continuare, eficacitatea acestor iluzii optice. Scopul acestor limitatoare este să te facă să reduci viteza până la aproximativ 35 de kilometri pe oră, cu toate că există voci care susțin că e o adevărată provocare să depășești această viteză în traficul londonez, scrie fastcompany.com.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: