23 mart. 2017 | 16:03

Aceste bancomate modificate te pot lăsa fără bani fără să-ți dai seama

ACTUALITATE
Aceste bancomate modificate te pot lăsa fără bani fără să-ți dai seama

Există o mulțime de cazuri în care este vorba de bancomate cu skimmere sau cu alte tehnologii prin care escrocii te pot lăsa fără bani, iar acum apar metode noi.

Bancomatele despre care vorbim acum au fost descoperite în Marea Britanie, dar tehnologia poate ajunge destul de repede în multe alte țări, afectând clienți de pe întregul continent și chiar mai departe de atât. Aceste bancomate au o gaură extrem de mică lângă fanta de unde retragi banii, aceasta fiind folosită de o cameră de filmat care îți fură codul PIN atunci când îl introduci.

bancomate skimmer furt

În imaginea de mai jos poate fi văzut întregul sistem, după ce acesta a fost desfăcut de pe bancomat. Acesta a fost descoperit în centrul Londrei în urmă cu o lună, alte bancomate asemănătoare fiind descoperite în ultimele săptămâni, arată theindependent.co.uk.

bancomate skimmer furt

La începutul lunii martie, mai multe astfel de dispozitive au fost găsite în cadrul bancomatelor, fiind instalate discret, în mai multe locuri de unde putea fi filmat cu ușurință codul PIN. Asta ne reamintește că trebuie să verificăm întotdeauna bancomatele, pentru a descoperi semne care ar putea arăta că dispozitivul nu este sigur.

bancomate skimmer furt

Noile sisteme de furt instalate pe aceste bancomate ne arată că aceste metode de escrocherie nu dau semne că ar dispărea prea curând, ba chiar dimpotrivă. Cei care sunt puși pe fapte mari când vine vorba de furturile de la bancomate se străduiesc să găsească metode din ce în ce mai inventive pentru a fura banii clienților neatenți.

bancomate skimmer furt

Dacă aveți îndoieli cu privire la un bancomat pe care sunteți pe cale să îl folosiți, cel mai bine este să contactați banca deținătoare și să vă orientați către ATM-urile instalate în interiorul sucursalelor.