Aceste aplicații pentru telefon pot ameliora depresia și anxietatea

Aceste aplicații pentru telefon pot ameliora depresia și anxietatea
10:30 08.01.2017

Un set de aplicații pentru telefon, aflate sub umbrela IntelliCare, îi pot ajuta pe cei ce suferă de anxietate sau de depresie.

Aplicațiile oferă o serie de exerciții care ajută împotriva stresului, reduc critica de sine și îngrijorările. De asemenea, oferă metode de ajutor pentru găsirea unui sens în viață, mantre care să îți pună în evidență calitățile, strategii pentru a dormi mai bine și nu numai.

De obicei, aplicațiile create în astfel de scopuri oferă o singură strategie de îmbunătățire a vieții, sau vin cu prea multe opțiuni ce pun utilizatorii în dificultate. Astfel, aceștia s-ar putea plictisi destul de repede de asemenea aplicații pentru telefon.

Participanții au folosit aplicațiile IntelliCare de până la 4 ori pe zi, de-a lungul a opt săptămâni de studiu, petrecând aproximativ un minut în fiecare aplicație și ceva mai mult când vizionau clipuri pentru relaxare.

Cei 96 de participanți ce au participat la studiu au raportat că au experimentat o scădere de aproximativ 50% a efectelor depresiei și anxietății. Aceste rezultate pe termen scurt sunt comparabile cu cele observate în cadrul psihoterapiei sau în cazul administrării de medicamente antidepresive.

Participanții au avut acces la cele 13 aplicații IntelliCare din Google Play și au fost ajutați pe parcursul celor opt săptămâni de studiu. Pe lângă folosirea aplicațiilor, aceștia primeau inițial un apel telefonic, dar și alte două-trei mesaje text, săptămânal.

Unele dintre aceste aplicații sunt Daily Feats (ce te motivează prin adăugarea de activități și recompense pe parcursul zilei), Purple Chill (care îți oferă înregistrări audio ca sprijin pentru activități de destresare și de eliminare a grijilor), Slumber Time (care te ajută să te pregătești pentru un somn odihnitor) și My Mantra (care te ajută să creezi mantre motivaționale ce îți pun în evidență calitățile și valorile).

Întregul pachet de aplicații poate fi găsit aici.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI