Acest software te va împiedica să trimiți e-mailuri unui alt destinatar decât cel dorit

Acest software te va împiedica să trimiți e-mailuri unui alt destinatar decât cel dorit

Un startup londonez se folosește de inteligența artificială și de învățarea automată pentru a preveni trimiterea e-mailurilor unui destinatar greșit.

Discursul cu privire la securitatea e-mailului se învârte prea puțin în jurul ideii că informațiile tale ar putea ajunge în mâinile nepotrivite din pricina unei simple erori umane. Și, cu toate acestea, există numeroase cazuri majore care ne arată că scăpările mari de date pot fi cauzate cu ușurință de ceva atât de simplu precum un e-mail trimis persoanei greșite.

Un startup londonez se folosește de învățarea automată pentru a preveni trimiterea e-mailurilor unui destinatar greșit, conform Tech Crunch. Practic, sistemul va scana datele istorice, stocate în mesagerie, pentru a înțelege tiparul comportamental al utilizatorului. În acest fel, unealta, numită CheckRecipient, poate identifica anomaliile și le poate oferi utilizatorilor o șansă să corecteze problemele, înainte de a trimite mesajul pe care l-au compus.

Deși există instrumente de acest tip pe piață, ceea ce propune acest startup se deosebește destul de mult de acestea. CheckRecipient nu are la bază un sistem bazat pe reguli, ceea ce înseamnă că acesta nu necesită un existența unui administrator, schimbarea comportamentului utilizatorului sau al echipei de programatori.

O unealtă care să prevină trimiterea greșită a unui e-mail este necesară, iar acest lucru este atestat de numeroase incidente. Cele mai mari scăpări de date au fost cauzate de ceva atât de simplu, precum un mesaj trimis greșit. Spre exemplu, o clinică pentru diagnosticarea pacienților cu HIV a scos la iveală, în mod accidental, o listă cu aceștia, doar prin trimiterea rezultatelor unui alt destinatar.

Trimiterea greșită a unui e-mail va fi o problemă de care companiile se vor preocupa tot mai mult, mai ales din pricina viitoarelor reglementări cu privire la protecția datelor. Acestea le vor impune organizațiilor să raporteze scăpările de date care includ informații personale, lucru care ar putea atrage plata unor amenzi.

Citește și: