Acest site îți maschează căutările de pe Internet folosind pagini aleatorii

Acest site îți maschează căutările de pe Internet folosind pagini aleatorii

Pe fondul temerilor cu privire la confidențialitate pe Internet, un nou site te ajută să-ți protejezi istoricul printr-o metodă inedită.

Situația confidențialității online este din ce în ce mai dificilă, deoarece legile din SUA încearcă să anuleze astfel de privilegii. Există întotdeauna riscul să asistăm la un efect de domino care s-ar putea răsfrânge și asupra Europei. Știm totodată că niciodată nu poți fi prea sigur de securitatea de care beneficiezi, astfel că o măsură de siguranță în plus nu strică niciodată.

Una intre aceste soluții este Internet Noise, un site găzduit de Github și care îți permite să te ascunzi ”în văzul lumii”. Această metodă de siguranță face exact ceea ce îi spune numele, adaugă ”zgomot” în căutările tale de internet, astfel încât să fie mai dificil de descoperit care dintre acestea sunt ale tale.

După ce intri pe site și apeși butonul ”Make some noise”, o nouă fereastră se va deschide în browser și va încărca pagini aleatorii de pe internet, cu diverse căutări monotone. Am rulat câteva minute acest site, iar istoricul căutărilor mele arată astfel:

internet căutări istoric

Site-ul deschide o nouă pagină, în același tab, la 10-15 secunde, astfel că îl poți lăsa să ruleze în timp ce tu îți vezi de căutările obișnuite, iar acestea se vor amesteca într-o listă masivă, plină de ”zgomot”.

Internet Noise recomandă și alte soluții dacă vrei să-ți protejezi confidențialitatea pe Internet. Astfel, poți să instalezi HTTPS Everywhere pentru a beneficia cât mai des cu putință de conexiuni criptate. De asemenea, poți folosi Privacy Badger pentru a împiedica site-urile să-ți urmărească activitatea online. Aceștia recomandă și folosirea unui VPN și a Tor.

Citește și: