Acest scut antiglonț inspirat de origami poate proteja eficient polițiștii

Acest scut antiglonț inspirat de origami poate proteja eficient polițiștii

Un scut antiglonț al cărui design este inspirat de arta origami are capacitatea de a proteja polițiștii cu o eficiență maximă, oferind totodată și alte avantaje.

Atunci când te gândești la origami, probabil ai în minte figurine delicate de hârtie cu design-uri complexe. E greu să faci o asociere între asta și un scut antiglonț care îi poate proteja pe polițiști la nevoie, dar un nou proiect reușește să îmbine cu succes cele două concepte.

Un proiect derulat la Brigham Young University (BYU) din Utah a condus la realizarea unui scut antiglonț, extrem de ușor și inspirat de origami, pe care polițiștii îl pot folosi la nevoie. Bariera Kevlar este o structură de tip scut ce poate fi desfășurată în doar câteva secunde.

Scutul are 12 straturi de Kevlar, acestea fiind îmbinate cu un nucleu de aluminiu subțire, iar designul scutului este bazat pe modelul origami cunoscut ca Yoshimura. Acesta a fost ales nu doar pentru că se deschide rapid, ci și pentru că are o formă curbată, ce permite protecția nu doar din față, ci și din laterale, scrie digitaltrends.com.

Scutul a fost testat cu succes, acesta oprind mai multe tipuri de gloanțe în timpul unei trageri în poligon.

”În cazul unei situații de urgență, scutul origami poate fi transportat cu ușurință în portbagajul unei mașini și poate fi desfășurat pentru a proteja chiar și doi trei polițiști”, scrie Terri Bateman, profesor adjunct de inginerie la BYU. ”Alte scuturi de pe piață sunt grele, având până la 45 de kilograme, trebuie ținute de către utilizator și sunt plate”, mai arată acesta, discutând despre dezavantajele scuturilor clasice.

Următorul pas îl reprezintă îmbunătățirea designului scutului pentru ca acesta să poată fi produs în serie cu ușurință. Există și alte variații de design, care ar putea fi folosite pentru protecția individuală a polițiștilor sau care ar putea fi folosite în clădiri publice, pentru a-i proteja pe cei dinăuntru în cazul unui atac armat.

Citește și:
Etichete: