Acest robot care „fură“ joburi îți va produce tricouri mult mai ieftine

Acest robot care „fură“ joburi îți va produce tricouri mult mai ieftine

Roboții ne vor fura joburile, mai devreme sau mai târziu, dar noua revoluție industrială ne va aduce și beneficii, cum ar fi tricouri ieftine.

Cei de la Adidas au de gând să transforme procesul de fabricare a textilelor, iar o nouă mașină de cusut robotică ar putea revoluționa această sarcină.

Robotul este denumit Sewbot și folosește o serie de camere video pentru a vedea materialul pe care trebuie să îl taie și să îl coasă. Până în prezent, o astfel de sarcină n-a fost automatizată cu succes, oamenii care foloseau mașini de cusut fiind ideali pentru asemenea procese.

Conform thenextweb.com, mașina folosește o combinație de camere și de ace pentru a urmări așezarea materialului înainte să înceapă să îl coasă. Produsul finit are parte de cusături mult mai precise decât cele pe care le poate face un om cu o mașină de cusut.

Robotul a fost creat de către compania SoftWear Automation, din Atlanta, care a primit un contract cu DARPA, în valoare de 1,25 milioane de dolari, tocmai pentru a dezvolta această tehnologie. Compania chineză Tianyuan Garments va folosi acest robot în cadrul fabricii din Little Rock, Arkansans.

Directorul companiei, Tang Xinhong, spune că ”vom instala 21 de linii de producție. Atunci când acestea vor ajunge la capacitate maximă, sistemul va fi capabil să producă un tricou la fiecare 22 de secunde. Vom crea 800.000 de tricouri pe zi, pentru Adidas. Nicio forță de muncă din lume, indiferent cât de ieftină ar fi, nu va putea concura cu un asemenea sistem.”

Pe de-o parte, implementarea unor astfel de sisteme va însemna pierderea a mii de locuri de muncă în industria textilelor. Pe de altă parte, n-ar trebui să băgăm mâna în foc pentru ideea că hainele vor deveni mai ieftine.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: