22 feb. 2017 | 15:07

Acest kit de VR funcționează atât cu smartphone-uri, cât și cu PC-uri

ACTUALITATE
Acest kit de VR funcționează atât cu smartphone-uri, cât și cu PC-uri

NOLO este un kit de VR care vine cu un preț accesibil, dar și cu compatibilitate sporită cu dispozitivele pe care le ai la îndemână.

Realitatea virtuală începe să devină populară și apar soluții din ce în ce mai accesibile pentru cei interesați de a-și transforma sesiunile de gaming. Una dintre aceste soluții este NOLO, un kit de VR care oferă compatibilitate nu doar cu calculatoarele, ci și cu smartphone-urile.

Astfel, dacă ai jocuri compatibile cu Steam VR, vei putea să le joci cu ajutorul lui NOLO și să experimentezi un nou mod de a te juca. Având în vedere că peste 700 de titluri de pe Steam oferă compatibilitate cu SteamVR, e deja destul de evident că te vei putea distra destul de mult cu acest kit de VR.

Nu doar jocurile pe calculator pot fi experimentate într-un nou mod cu ajutorul lui NOLO, ci și cele de pe smartphone-uri. Astfel, tot ceea ce trebuie să faci este să îți conectezi telefonul la dispozitiv, pentru a te putea bucura de jocurile ce oferă realitate virtuală.

Device-ul este extrem de interactiv și stă destul de bine și pe partea de autonomie, având în vedere că bateria durează aproximativ 4 ore cu o singură încărcare. Latența lui NOLO este un alt aspect important: de multe ori, kiturile de realitate virtuală le provoacă amețeli și chiar dureri de cap utilizatorilor. NOLO, însă, are o latență de sub 20ms, astfel încât nu apar efecte adverse în timpul folosirii, deoarece mișcările pe care le faci în realitate sunt transpuse în timp real în cadrul jocurilor.

Tehnologia de bază a acestui kit de realitate virtuală este PolarTraq și se regăsește în baza kitului. Aceasta poate să-ți urmărească mișcările într-un spațiu de 4m x 4m, cu o precizie de 2 milimetri.

Proiectul Kickstarter pentru NOLO poate fi găsit aici. În cadrul proiectului, îți poți cumpăra un astfel de kit pentru doar 99 de dolari, în timp ce prețul normal va fi de 149 de dolari.