Acest exoschelet din materiale ușoare oferă o alternativă la structurile scumpe

Acest exoschelet din materiale ușoare oferă o alternativă la structurile scumpe

Crearea unui exoschelet se bazează de obicei pe materiale grele, dar și scumpe, însă există și alternative.

Majoritatea exoscheletelor de pe piață au dimensiuni destul de mari, iar prețurile sunt pe măsura tehnologiilor și materialelor folosite. Cu toate acestea, compania Roam Robotics, din San Francisco, propune o alternativă la aceste exoschelete clasice.

Aceștia lucrează cu plastic și cu materiale textile extrem de rezistente pentru a crea un exoschelet care să aibă capacități comparabile cu cele ale unei structuri clasice, dar mai puțin practice.

”Lucrăm la un nou tip de exoschelet bazat pe materiale plastice și textile, în loc să folosim metal și componente electromecanice”, spune cofondatorul companiei, Tim Swift, citat de digitaltrends.com. ”Scopul este să creăm dispozitive care au costuri mult mai reduse, fără să sacrificăm performanțele acestora”, mai arată Swift.

Acesta spune că tocmai o astfel de abordare este cea care stă la baza ideii din spatele exoscheletelor: crearea unor dispozitive ușoare, pe care oamenii de rând le pot folosi în viața de zi cu zi.

Swift spune că exoscheletul creat de Roam Robotics ar putea fi folosit pentru diverse scenarii uzuale, cum ar fi ajutor pentru ridicarea de obiecte grele, asistență pentru recuperarea după o accidentare la genunchi sau chiar pentru a-i ajuta pe cei care vor să facă drumeții lungi.

Roam Robots a lucrat la tehnologia acestui exoschelet de-a lungul a amai mulți ani, iar Swift spune că planul acestora este să prezinte primele dispozitive comerciale în 2018.

Aceștia așteaptă chiar și feedback din partea celor interesați de asemenea dispozitive, dorind să știe pentru ce le-ar fi utile exoscheletele oamenilor. De asemenea, echipa speră să efectueze și o serie de teste inițiale cât mai curând.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: