Acest dispozitiv purtabil, biodegradabil, îți protejează datele personale mai eficient

Acest dispozitiv purtabil, biodegradabil, îți protejează datele personale mai eficient

Furtul informațiilor personale ne îngrijorează din ce în ce mai mult, dar acest dispozitiv purtabil, biodegradabil, îți protejează intimitatea.

Un dispozitiv purtabil care poate fi dizolvat în oțet este prezentat ca fiind cel mai mic și mai subțire dispozitiv electronic. Acest gadget este creat de cercetătorii de la Universitatea Stanford și rolul său este de a reduce deșeurile dăunătoare de electronice, protejând mediu, dar și datele despre tine.

Nevoia pentru un dispozitiv biodegradabil este tot mai pregnantă într-o eră în care apar constant noi gadgeturi, iar cele vechi sunt înlocuite și aruncate, formând mormane de deșeuri electronice. Trebuie să ținem cont de faptul că majoritatea deținem smartphone-uri și la, cel mult doi-trei ani, mulți dintre noi ne achiziționăm modele mai noi și mai performante, comportament care nu face decât să crească poluarea.

Echipa de cercetători a creat acest dispozitiv tocmai în ideea de a elimina măcar o parte dintre factorii dăunători pentru mediu. Gadgetul purtabil este realizat în așa fel încât să poată fi dizolvat cu ușurință în oțet, potrivit readwrite.com.

De asemenea, o altă utilitate a acestui model de dispozitiv purtabil este că datele personale sunt în siguranță chiar și odată ce te decizi să renunți la el în favoarea unuia mai performant.

Polimerul biodegradabil, din care dispozitivul este creat, face din acesta unul dintre cele mai subțiri și ușoare gadgeturi electronice de pe piață. Materialul este conceput prin sintetizarea semiconductorului biodegradabil prin utilizarea unei molecule extrase din cerneala pentru tatuaje, iar baza sa este formată prin turnarea fibrelor provenite de la plante într-un strat extrasubțire în care sunt introduse părțile electronice. Această compoziție va face ca, atunci când dispozitivul este introdus în oțet, să se dezintegreze pe parcursul a 30 de zile.

În viitor, acest tip de tehnologie va fi folosită pentru stocarea informațiilor digitale sensibile, care pot fi șterse cu ușurință, fără a lăsa vreo urmă. În plus, un gadget biodegradabil poate fi folosit pentru a crea senzori biologici.

Citește și: