Această aplicație îți poate spori durata de viață a bateriei telefonului

Această aplicație îți poate spori durata de viață a bateriei telefonului

Durata de viață a bateriei telefonului este influențată îndeosebi de ciclurile de încărcare ale acesteia, iar un pic de atenție când ne încărcăm telefoanele ne poate ajuta destul de mult.

Având în vedere că din ce în ce mai mulți producători de telefoane preferă să lanseze modele cu baterii încorporate, ce nu pot fi schimbate, este important să îți păstrezi la maximum durata de viață a bateriei telefonului.

Una dintre cele mai bune metode pentru a face asta este să nu forțezi bateria prea mult atunci când o încarci. O încărcare completă, până la 100%, îți oferă ceva mai multă energie pe parcursul zilei, dar pe termen lung, bateria își va pierde din capacitatea totală de încărcare. Astfel, limitarea capacității de încărcare este ideală pentru a spori durata de viață a bateriei telefonului.

Pentru că nu avem timp să verificăm ori de câte ori bateria ajunge la o anumită capacitate, cel mai bine este să o limităm direct. Putem face asta cu ajutorul unei simple aplicații. Pentru a putea folosi această aplicație, trebuie să aveți un telefon cu Android și acesta trebuie să aibă root.

După ce instalați aplicația Battery Charge Limit, acesta se va activa doar atunci când un încărcător este conectat și se dezactivează la câteva secunde după ce ați terminat încărcarea. Puteți stabili o limită de încărcare pentru acumulator, între 50 și 95%. Opțiunea prestabilită din aplicație este de 80%, un procentaj recomandat de multe ori ca ideal pentru capacitatea maximă de încărcare la care să ajungeți.

Aplicația nu este disponibilă încă în Google Play, dar poate fi descărcată de aici, din topicul creat special de dezvoltatorul aplicației. Dacă doriți să dezinstalați aplicația, nu uitați să dezactivați limita înainte de a face asta. În caz că ați uitat, reporniți telefonul, iar setările vor reveni la normal.

Citește și: