YouTube îi scoate pe nord-coreeni de pe site

YouTube îi scoate pe nord-coreeni de pe site
George Stanciu
George Stanciu
15:55 15.12.2016

YouTube a luat decizia de a închide contul oficial al televiziunii nord-coreene, folosit de aceștia în scopuri propagandistice.

Canalul de YouTube ”Korean Central Television”, aparține guvernului de la Phenian, fiind echivalentul online al postului de televiziune controlat de stat, și care este folosit pentru a disemina propagandă de către regim.

În mare parte, conținutul acestui canal YouTube era compus din buletine de știri care transmiteau informații despre cele mai noi vizite efectuate în țară de Kim Jong-un, dar care ofereau și update-uri cu privire la testele nucleare efectuate de acest stat. Acum, dacă încerci să accesezi contul online al televiziunii de stat, vei primi mesajul care atestă închiderea: ”This account has been terminated for violating YouTube’s Community Guidelines.”

Cel mai probabil, rezultatul acestei acțiuni apare pe fondul sancțiunilor impuse de către Trezoreria SUA, împotriva departamentului de propagandă, din Coreea de Nord, în luna martie, așa cum arată digitaltrends. Agenția este considerată o entitate ce aparține a guvernului nord-coreean și pare să fie în control complet asupra mass-mediei din acest stat, arată digitaltrends.com.

După ce compania Google a aflat despre sancțiuni, a luat decizia de a suspenda canalul de YouTube, pentru ca acesta să nu aibă beneficii financiare de pe urma reclamelor apărute în videoclipuri. Site-ul de conținut video nu a oferit un comentariu cu privire la suspendarea contului, afirmând doar că închide conturile care încalcă regulile de utilizare, sau când i se cere asta, conform legii.

Televiziunea Centrală Coreeană a folosit constant YouTube pentru a încărca zilnic videoclipuri de știri, dar și alt conținut propagandistic. După ce statul a efectuat un test nuclear în Ianuarie, canalul a afirmat că guvernul a testat o bombă cu hidrogen, ceea ce s-a dovedit a fi fals, mai târziu. Analiștii consideră că banii pe care i-ar fi încasat guvernul din Coreea de Nord de la YouTube ar fi reprezentat doar o ”sumă infimă”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI