18 oct. 2016 | 11:37

Xiaomi a creat un ecran flexibil pentru smartphone-uri [VIDEO]

ACTUALITATE
Xiaomi a creat un ecran flexibil pentru smartphone-uri [VIDEO]

Xiaomi vrea să devină un jucător serios pe piața smartphone-urilor, iar un ecran flexibil reprezintă un pas extrem de mare făcut de companie.

Ideea unui ecran flexibil nu este nouă, existând de mult timp dorințe cu privire la un astfel de design. Cât de practic este un asemenea design, asta rămâne totuși de văzut. Multe păreri apărute în mediul online după dezvăluirea ecranului flexibil de la Xiaomi au fost destul de critice, vorbind despre faptul că un asemenea ecran nu are fi foarte util.

Inițial, doar fotografii cu design-ul de ecran flexibil apăruseră, iar asta a atras scepticismul majorității, oamenii considerând mai degrabă că e vorba de imagini prelucrate în Photoshop.

Clipul care a apărut recent pe site-ul Youku arată un ecran flexibil de la Xiaomi, care este ținut de un utilizator în mână. Ecranul arată o curbură destul de pronunțată în partea de jos, dar funcționalitatea nu este afectată în niciun mod. Acesta se comportă exact cum s-ar comporta și un ecran drept, arată thenextweb.com.

Ecranul care pare în videoclip afișează interfața MIUI 8 de la Xiaomi, iar utilizatorul navighează prin meniu, pentru a dovedi funcționalitatea acestuia. Există câteva teorii conform cărora telefonul Mi Note 2 va beneficia de un asemenea ecran.

Chiar dacă phablet-ul ce va fi lansat în viitorul apropiat nu va avea, totuși, un asemenea ecran flexibil, fiind probabil prea devreme ca acesta să intre în faza de producție în masă, cu siguranță Xiaomi va lucrea în continuare pentru a putea aduce o asemenea inovație pe piață.