WowFixit este un gel care se vrea înlocuitor pentru foliile protectoare și e disponibil în România

WowFixit este un gel care se vrea înlocuitor pentru foliile protectoare și e disponibil în România

Deja știți că nu sunt un fan al carcaselor și nici foliile nu mă satisfac, decât dacă sunt din sticlă, dar acelea sunt dificil de găsit dacă ai un telefon cu display 2,5D, adică cu sticlă curbată pe margini. Din fericire, s-ar părea că există o alternativă, numită WowFixit. 

Update: Compania a răspuns cererii Playtech de a comenta afirmația potrivit căreia soluția WowFixit ”îmbunătățește rezoluția camerei”. Acesta este răspunsul oficial: ”În timp, ecranul camerei se matifiază și se zgârie, dar dacă utilizăm WowFixit, calitatea pozelor rămâne intactă, fără a prelua din problemele pe care un ecran normal le dezvoltă în timp, chiar și cu folie de plastic sau sticlă, care se pot sparge sau zgâria. Vorbim despre o îmbunătățire, în comparație cu un telefon care nu va avea această protecție în timp.”

Practic, în ciuda celor spuse, rezoluția nu este îmbunătățită în niciun fel. Vorbim despre o menținere a calității prin evitarea zgârierii lentilei, lucru care oricum nu influențează rezoluția (care ține de senzor, nu de lentile). Mai mult, având în vedere că ”un telefon care nu dispune de această protecție” și care are camera zgâriată nu va fi reparat ca prin minune de gelul WowFixit, și ultima afirmație este una înșelătoare.

WowFixit este un gel special menit să sporească rezistența display-ului și să-l protejeze de zgârieturi și lovituri. WowFixit ar putea fi folosit pe smartphone-uri, tablete, camere foto și poate fi aplicat și pe lentilele foto.

Potrivit comunicatului remis Playtech, gelul WowFixit ar conține silicat de titan și ar trebui să ofere un grad de protecție 9H, adică cât o folie din sticlă securizată sau, cum spun oficialii companiei, ”asemănătoare proprietăților diamantelor”. Pachetul conține un șervețel îmbibat în alcool, folosit pentru a curăța ecranul, un șervețel îmbibat în soluția cu titan și o cârpă din microfibră.

Utilizatorul va trebui să frece display-ul cu soluția din titan timp de 90 de secunde, după care trebuie să o lase să se usuce timp de un minut. Excesul uscat se îndepărtează cu cârpa din microfibră, iar suprafața ar trebui să fie protejată timp de un an de zile. Stratul final se vrea rezistent, antibacterian, impermeabil și non-toxic.

Noi rămânem sceptici cu privire la această soluție, cel puțin până la o demonstrație live. Faptul că site-ul WowFixit.com a fost creat abia acum șase luni și deja proclamă produsul drept ”gelul de protecție numărul 1 în lume” e un semnal de alarmă, având în vedere că geluri cu proprietăți similare există de ceva timp pe alte piețe.

Și, cu toate că WowFixit abia a fost lansat pe piața din România (azi), deja există testimoniale în limba română pe site. Compania care produce soluția este înregistrată în Ungaria, cu numele B.S.D. Nano-Production KFT și activează în domeniul chimic, deci e posibil ca produsul să fie viabil, dar echipa de marketing să fi exagerat ”puțin” cu unele caracteristici. Patentul original al produsului este al unei companii din SUA iar în Europa, patentul este deținut de către o companie din Ungaria, în Europa produsul fiind realizat în Ungaria și Germania.

Dacă în privința rezistenței nu ne putem pronunța încă, putem spune sigur că substanța aplicată nu a îmbunătățit rezoluția camerei foto, cum scrie pe cutie. Nu că ar fi avut cum să facă asta. Avantajul este că, dacă chiar funcționează, WowFixit nu lasă bule pe ecran și nici nu adaugă un plus de grosime smartphone-ului.

Playtech a cerut câteva lămuriri reprezentanților companiei și vom reveni cu mai multe detalii în curând.

WowFixit costă 59 de lei și Pachetul Wowfixit se poate comanda online, dar va fi disponibil și în punctele de vânzare din București și din toată țara.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI