Windows sparge barierele: rulează și pe un smartwatch

Windows sparge barierele: rulează și pe un smartwatch

Sistemul de operare al celor de la Microsoft poate fi instalat și pe ceasuri inteligente, însă aveți nevoie de multă răbdare.

Abandonați orice speranță voi cei care sunteți lipsiți de răbdare. Această operațiune cu siguranță nu vă este dedicată. Un utilizator de YouTube a încărcat de curând un material video în care demonstrează că Windows 7 poate rula chiar și pe un smartwatch. Cea mai importantă problemă este reprezentată de faptul că veți avea de așteptat o perioadă lungă de timp până va fi efectuat un boot. Mai exact, Hacking Jules a fost nevoit să aștepte nu mai puțin de trei ore până când sistemul de operare a fost încărcat pe un ceas Android Wear.

Iar aceasta nu este singura problemă. Nu trebuie să uităm că avem de-a face cu un smartwatch, iar Windows nu a fost niciodată proiectat pentru dispozitive cu ecrane atât de mici. Astfel, plimbarea cursorului și efectuarea unor click-uri ar putea pune probleme unui număr mare de persoane. Videoclipul de mai sus include indicațiile care vă vor ajuta să instalați sistemul de operare pe smartwatch, iar, pentru început, autorul vă sfătuiește să folosiți un ceas care are Android Debug Bridge activat și un calculator dotat cu driverele ADB necesare.

Pentru setul complet de instrucțiuni, puteți viziona videoclipul de mai sus. Android Wear rulează în prezent pe un număr destul de mare de dispozitive, însă, în ciuda acestui lucru, Google a pierdut lupta cu Apple pe piața wearable. Apple Watch a reprezentat două treimi din toată piața de livrări de smartwatch-uri în 2015. Pe un îndepărtat loc doi, în același clasament, vine Samsung cu atrăgătorul Gear S2. Deși, acel gadget arată foarte bine și înfățișează o soluție interesantă pentru posesorii de smartphone-uri cu Android, utilizarea Tizen în locul Android Wear nu a facilitat vânzarea în masă a gadgetului. respectiv.