Versiunea aniversară a Windows 10 are o dată de lansare

Versiunea aniversară a Windows 10 are o dată de lansare

Deși au existat numeroase scandaluri legate de procesul prin care Microsoft v-a obligat să faceți upgrade la Windows 10, respectivul sistem de operare este foarte bine pus la punct și beneficiază de actualizări constante.

Au trecut deja câteva luni de când Microsoft a detaliat pentru prima oară cea mai importantă actualizare pentru Windows 10. Intiulat Anniversary Update, acest update era menit să celebreze cele 12 luni de când Windows 10 a ajuns pentru prima oară la utilizatori. În teorie, după cum îi spune și numele, actualizarea nu ar fi trebuit să întârzie foarte mult după 29 iulie, dar o dată oficială nu fusese comunicată până la această oră.

Lucrurile s-au schimbat în sfârșit. Printr-o postare pe blogul companiei care nu a stat foarte mult online, a fost confirmată data de 2 august pentru importantul update. Aceasta avea titlul ,,Microsoft anunță Windows 10 Update Aniversar – disponibil pe 2 august.” La această oră, respectiva postare nu mai există, deoarece publicarea ei a fost probabil o greșeală, urmând să reapară la o dată mai apropiată de momentul efectiv la lansării.

În ceea ce privește valul de funcții noi cu care ne vom delecta în momentul în care Windows 10 Anniversary Update va deveni public, lista este destul de stufoasă. Vorbim practic de introducerea pentru prima oară a suportului de extensii în Microsoft Edge, reinventarea radicală a procesului de autentificare prin intermediul Windows Hello, introducerea Windows Ink și diversificarea răspunsurilor pe care vi le poate da Cortana. În principiu, vom vedea și mici modificări de interfață, dar acestea nu vor fi atât de radicale precum cele de la Windows 7 la Windows 8.

Respectiva lansare va marca și momentul în care cei care își doreau să treacă la Windows 10 printr-un upgrade gratuit, nu vor mai avea această opțiune. Astfel, începând cu 29 iulie, veți fi nevoiți să plătiți 199 de dolari pentru a vă instala orice versiune de Windows 10 pe PC-ul vostru.

Citește și:
Sursa: Ubergizmo