Viața fără electronice: fotografii cu copiii care nu au făcut cunoștință cu tehnologia

O femeie din Noua Zeelandă a documentat copilăria lipsită de electronice a copiilor ei.

Nu toți oamenii își doresc ca electronicele să joace un rol în dezvoltarea copiilor lor. După cum scriu cei de la Boredpanda, Niki Boon este unul dintre părinții care au încercat să-ți crească copiii fără a le oferi acces la tehnologii precum cele întâlnite pe calculatoare sau telefoane inteligente. Femeia este originară din Noua Zeelandă, însă, la un moment dat, a lucrat ca fizioterapeut în Scoția. Acolo, Niki a început să realizeze fotografii din ce în ce mai des, iar activitatea aceasta a devenit unul dintre hobby-urile ei.

Pasiunea pentru surprinderea celor mai frumoase cadre a dispărut, însă, pentru o perioadă, atunci când Niki a început să călătorească prin diverse țări. Neozeelandeza s-a reapucat de fotografie abia când a revenit în țara natală și și-a întemeiat o familie. Astfel, a luat naștere proiectul ei cel mai interesant, prin care a și-a fotografiat cei patru copii crescând fără a avea acces la diverse gadgeturi.

Toate imaginile pe care le puteți vedea în galeria de mai sus au fost realizate pe proprietatea de aproximativ 4 hectare deținută de Niki Boon în Noua Zeelandă. Fiecare dintre cei patru copii primește o fotografie în fiecare an, de ziua sa.

”Mama mea a murit atunci când eram tânără, iar acum, am doar câteva albume mici cu fotografii șterse, dar foarte importante, pe care le pot arăta copiilor mei. Este pasiunea mea să documentez atât de mult cât pot din viața de zi cu zi a copiilor mei și din aventurile lor prin intermediul fotografiilor. Acestea îi vor face fericiți și îi vor ajuta să retrăiască acele momente mulți ani de acum încolo”, a declarat Boon pentru National Geographic. Pentru a afla mai multe despre Niki Boon și despre proiectele ei puteți verifica site-ul ei, dar și paginile ei de Facebook și Instagram.

Citește și: