07 ian. 2016 | 11:01

Vei putea să-ți termini frazele pe Twitter cu noua limită extinsă de caractere

ACTUALITATE
Vei putea să-ți termini frazele pe Twitter cu noua limită extinsă de caractere

Twitter plănuiește să introducă o nouă limită pentru caracterele pe care le poți posta într-un mesaj, care să depășească 140 de litere.

Twitter speră ca noua limită să apară în prim parte a anului acesta. Se zvonește că noua limită s-ar putea să fie de 10.000 de caractere. Această limita e prezentă deja pe sistemul de Direct Message al Twitter, firma având astfel infrastructura necesară să crească limita și pentru postările normale.

Deși nu se știe o dată exactă atunci când noua limită va intra în vigoare, se speculează că limita de caractere o să varieze o perioadă până când Twitter va stabili numărul final al literelor.

În acest moment Twitter testează în ascuns sistemul pentru a vedea dacă poate păstra aspectul actual cu noua limită extinsă de litere. Probabil că noul format va afișa în primă parte un text parțial ca mai apoi acesta să poată fi expandat.

Momentan, numărul utilizatorilor de Twitter sunt relativ limitați iar numărul acestora nu tinde să crească în mod semnificativ. De exemplu, Twitter cunoaște o popularitate crescută în Vest și mai ales în America dar destul de scăzută în Est cum ar fi România, Rusia sau Asia. Motivele pot fi de ordin cultural dar poate și din cauza întârzierii cu care lumea din afara Americii a trecut pe aplicații de socializare pe mobile.

Pentru a crește numărul de noi utilizatori, se pare că Twitter e în stare să schimbe o serie de funcționalități care au oferit acestei aplicații o anumită unicitate. Limita de 140 de caractere este una dintre ele, și aceasta este și motivul pentru care Twitter (aplicație care te ajută să ”ciripești”) se și numește așa. Dacă ”ciripitul” de mesaje, sau opinii, se tranformă în discursuri sforăitoare și esee online, toată unicitatea aplicației dispare.

Se pare că Twitter plănuiește să consulte o serie de analiști online pentru a vedea efectele unei asemenea schimbări la sfârșitul acestei luni.