Vei putea controla telefoanele Microsoft fără a le atinge

Vei putea controla telefoanele Microsoft fără a le atinge

Un videoclip publicat de Microsoft Research ne demonstrează cum am putea interacționa cu viitoarele telefoane Windows.

Încă de la sfârșitul anului 2014, Microsoft lucra activ la perfecționarea controlului prin gesturi asupra telefoanelor care rulau Windows Phone 8. Vorbeam atunci despre aplicația Gestures Beta, cu ajutorul căreia puteați prelua un apel prin simpla ridicare a telefonului și apropierea acestuia de ureche. De asemenea, pentru a închide microfonul nu era nevoie decât să puneți telefonul pe o suprafață plată cu ecranul în jos.

Acest gest putea fi utilizat și pentru a stinge soneria în timpul în care primeați un apel la care nu puteați, sau nu voiați să răspundeți. Acum, însă, Microsoft pare a duce lucrurile mai departe Astfel, conform unui videoclip publicat de Microsoft Research, utilizatorii ar putea să-și controleze în viitorul telefoanele cu Windows fără a fi nevoiți să atingă ecranul dispozitivului.

Astfel, telefoanele gigantului din Redmond ar putea fi capabile să identifice modul în care sunt ținute în mână și să afișeze interfața de utilizare într-un mod corespunzător. De exemplu, în timpul vizionării unui video, plasarea degetelor deasupra ecranului va determina afișarea butoanelor din player. Însă în cazul în care telefonul este folosit doar cu o mână, aceste butoane vor apărea doar pe partea pe care este situată mână utilizatorului.

De asemenea, texte ar putea fi selectate și copiate prin intermediul acestei metode, iar browserele ar putea afișa hyperlink-uri doar atunci când degetul se află în dreptul acestora. Având în vedere feedback-ul pozitiv, sunt șanse mari ca Microsoft să implementeze feature-ul respectiv în viitor. Acesta ar fi putut apărea pe piață chiar mai repede, însă compania a anulat lansarea unui telefon de vârf, după cum scrie Verge. Chiar dacă nu îl vom vedea pe un telefon Lumia, metoda inovativă de interacționa cu telefonul s-ar putea regăsi pe acel Surface Phone despre care s-a vorbit atât de mult în ultimele luni de zile.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: