Valve schimbă infrastructura Steam astfel încât să puteți descărca jocurile mai rapid

Valve schimbă infrastructura Steam astfel încât să puteți descărca jocurile mai rapid

Pentru a face față traficului mare din rețeaua internă a Steam, Valve a decis să crească lățimea medie de banda cu mai multe conexiuni de 100 Gbps astfel încât jocurile să se poată descărca mereu rapid, mai ales în timpul promoțiilor.

Momentan, rețeaua Steam se străduiește din greu să facă față traficului intern de date, aflat într-o continuă creștere. Acesta are o medie de 789 Gbps în America și  293 Gbps în Europa. Traficul poate crește la niște cifre imense în sezoanele de reduceri, ajungând la 843 Gps în America și 1.2 Tbps pentru Europa. Pentru a facilita descărcările de jocuri fără întreruperi, Valve a decis să crească lățimea de bandă a traficului disponibil cu multiple conexiuni de 100 Gbps fiecare.

http://www.techspot.com/news/63486-valve-adds-more-100-gbps-pipes-handle-significant.html

Compania Level 3 Communications a fost aleasă pentru a se ocupa de îmbunătățirea infrastructurii și pentru a garanta cele câteva conexiuni de 100 Gbps fiecare. Ca să vă faceți o idee, Steam se ocupă de transferul a 500 petabiți de date lunar către utilizatorii săi din toată lumea. Majoritatea din datele descărcate sunt jocuri mari ce pot ocupa un spațiu pe HDD aflat între 10 și 40 GB.

Level 3 este prezentă în 26 de țări în America de Nord și Europa și poate oferi o infrastructură care să crească lățimea de bandă la un total de 42 de Tbps. Nu se știe care este maximumul vizat de Steam, de vreme ce 100 Gbps sunt reprezentați doar de o conexiune individuală.

Dar chiar și așa, cu toate aceste cifre luate în calcul, Steam nici măcar nu intră în topul 10 a celor mai mari consumatori din lume de bandă cum ar fi BitTorrent, Netflix, YouTube și alte site-uri.

Citește și: