Care sunt șansele ca Apple să producă și un iPhone din ceramică

Care sunt șansele ca Apple să producă și un iPhone din ceramică

Noul model de Apple Watch s-a lansat și într-o variantă premium, din ceramică. Astfel, au apărut deja speculații despre ideea unui iPhone din ceramică.

Ceramica nu este un material deloc nou, fiind descoperit și folosit încă din Antichitate. Apple a reușit să readucă în prim-plan materialul devenit unul obișnuit, realizând astfel o variantă premium a Apple Watch. Următorul pas, cel de a crea un iPhone din ceramică, ar putea fi mai aproape decât credem.

Ceramica este un termen destul de vast, înglobând o serie de materiale ce au caracteristici destul de diferite. Apple folosește, mai exact, două variații ceramice, zirconiul și oxidul de aluminiu, pentru a crea un Apple Watch ceramic alb ce poate elimina căldura.

Zirconiul este extrem de durabil și rezistent la uzură. De asemenea, este și mai rezistent la șocuri în comparație cu alte materiale ceramice. Acest amănunt este important, deoarece majoritatea variațiilor de ceramică sunt fragile și se pot sparge rapid la impact. În același timp, ceramica poate fi prelucrată într-o formă complet transparentă, ceea ce dă posibilitatea creării unor design-uri extrem de inovatoare.

Există însă și dezavantaje. Primul dintre ele ar fi prețul, iar asta se vede deja când comparăm variante de Apple Watch. Varianta din aluminiu costă 370 de dolari, iar varianta premium, de ceramică, ajunge la 1.250 de dolari. Asta nu înseamnă neapărat că și costurile unui iPhone ar crește la fel. De exemplu, safirul dintr-un inel poate costa mii de dolari, dar același safir folosit în ecranul unui ceas costă doar o sută de dolari.

Cea mai mare problemă este transferul de căldură. Smartphone-urile generează destul de multă căldură în timpul folosirii, astfel că producătorii se orientează către carcase metalice pentru a asigura o răcire optimă. Ceramica de tip zirconiu nu conduce căldura suficient de bine pentru a fi folosită în carcasa unui smartphone; ar putea fi combinată cu oxidul de aluminiu sau cu un alt material ce are o conductivitate termică mai ridicată, relatează thewired.com

Până la informații ceva mai concludente, rămânem cu un Apple Watch realizat din ceramică și cu ideea că Apple ar putea testa variații ale materialului și pentru un viitor flagship, poate chiar pentru iPhone 8, reușind astfel să creeze un telefon cu adevărat premium.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: