Utilizatorii de PC ar trebui să dezinstaleze QuickTime cât mai repede

Utilizatorii de PC ar trebui să dezinstaleze QuickTime cât mai repede

Majoritatea utilizatorilor Windows au renunțat, probabil, la folosirea QuickTime în calitate de media player acum ceva timp. Totuși, dacă te numeri printre cei care, din motive diverse, încă au așa ceva în calculator, ar trebui să iei măsuri imediat.

Două probleme de securitate au fost găsite în bătrânul software Apple, iar acestea pun utilizatorii de PC într-un pericol mare. Atât de mare, încât experții de la Department of Homeland Security recomandă tuturor să dezinstaleze imediat versiunea pentru Windows. În timp ce QuickTime continuă să fie folosit și actualizat pe Mac, Apple neglijează varianta pentru Windows. În mai puține cuvinte, aceste vulnerabilități nu vor fi înlăturate, așa că singura soluție e să scapi de program.

 

Vulnerabilitățile au fost descoperite de firma de securitate Trend Micro, care notează că, în timp ce nu există nicio dovadă a faptului că au fost exploatate în atacuri recente, simplul fapt că Apple nu îi oferă actualizări înseamnă că vor fi exploatate cu usurință pe viitor. Aceste „găuri” fac ca utilizatorii să fie supuși riscului de a fi invadați de programe malițioase, deghizate de QuickTime. Trend Micro și DHS au confirmat că problemele nu există și în cazul versiunii OS X, așa că utilizatorii Mac pot ignora avertismentul. Dacă nu știi cum să dezinstalezi QuickTime din computerul personal, poți găsi instrucțiunile pe site-ul Apple.

Anul trecut, compania de securitate informatică Cylance a descoperit vulnerabilitatea prin care hackerii ți-ar putea fura conturi și parolele pentru acestea. Problema ar afecta orice tabletă și server care folosește Windows 8.1 sau o versiune mai veche, dar ar putea fi prezentă și în Windows 10. Mai mult, vulnerabilitatea ar fi fost identificată într-o altă formă în Internet Explorer, în 1997, de către Aaron Spangler. Cylance a descoperit că 31 de programe sunt vulnerabile, printre care Internet Explorer și Excel 2010, dar printre ele se numără și Apple QuickTime, alături de Adobe Reader sau Norton Security Scan de la Symantec. Poți citi mai multe despre asta aici.

Citește și: