Urmărește în direct cum Huawei trimite un smartphone în spațiu

Urmărește în direct cum Huawei trimite un smartphone în spațiu

Huawei Honor 8 a fost lansat în urmă cu puțin timp, iar compania chineză a găsit o metodă ciudată, dar originală, de a-l promova. Huawei Honor 8 va fi trimis în spațiu, de unde va transmite live, iar voi puteți urmări tot evenimentul. 

Planul Huawei este de a trimite un balon la o altitudine de 30 de kilometri, în încercarea de a stabili un record privind altitudinea de la care se poate face un livestream cu un telefon.

Huawei Honor 8 va fi agățat de un balon meteorologic special care va fi lansat de la  SSC Esrange Space Center și care va avea un diametru de 12 metri atunci când va atinge altitudinea de 30 de kilometri. Alături de smartphone, cei de la Huawei au mai pus în balon și o cameră GoPro, o rețea specială și echipament special pentru a regula temperatura și bateria.

Marcus Lindh, inginer spațial la Swedish Space Corporation, cea mai mare provocare va fi protejarea telefonului împotriva condițiilor extreme. La unele altitudini, temperatura ajuge și la -50 de grade Celsius, iar radiația soarelui ar putea provoca supraîncălzirea aparatului la altitduini mai mari.

Smartphone-ul Huawei Honor 8 este dotat cu acumulatorul standard, dar va fi încărcat continuu pe tot parcursul zborului, pentru  nu suferi pierderi de curent din cauza diferențelor mari de temperatură.

Din câte vedeți în clipul de mai sus, Huawei este la cea de-a doua încercare pe ziua de azi, primul zbor fiind unul de test. Balonul este prograt să se detașeze de încărcătură în cazul în care se depărtează prea tare de bază, dar dacă totul merge conform planului, telefonul ar trebui să fie parașutat după aproximativ 2,5 ore în Lapland, Suedia. După aceasta, va fi recuperat cu ajutorul unui elicopter, pe baza datelor GPS transmise.

Huawei Honor 8 este un smartphone mid-range lansat în urmă cu o săptămână. Mulți s-au grăbit deja să clasifice noul smartphone ca fiind un P9 cu câteva particularități în minus. Înainte de a le detalia, să trecem însă în revistă similaritățile. Amândouă sunt dispozitive construite în jurul unui ecran Full HD 1080p de 5.2 inci. În plus, atât pe spatele P9, cât și Honor 8 puteți găsi două camere de 12 megapixeli, dintre care una este alb-negru, iar a doua color. Pentru selfie-uri de calitate, 8 megapixeli ar trebui să fie suficient aproape de fiecare dată.

Lipsește însă un ingredient cheie pe partea de marketing. Pe spatele P9, tronează sigla celor de la Leica, deși este încă destul de ambiguu rolul lor în particularizarea experienței de captură, iar aceeași companie nemțească nu s-a implicat în cazul Honor. În schimb, Huawei Honor 8 este la fel de potent când vine vorba de realizarea unui focus ulterior într-un cadru și de aplicarea unui efect de încețoșare a fondului, pe lângă fotografii alb-negru native. Sistemul de operare, în ambele cazuri, este Android 6.0 Marshmallow mascat de interfața proprietară Emotion UI. Pentru un plus de securitate, un senzor de amprentă este de asemenea inclus. Partea de procesare la Honor 8 este o combinație între SoC-ul proprietar octa-core Kirin 950, 4GB RAM și 32GB memorie internă expandabilă prin microSD-uri. Se încărcă în 30 de minute până la 50% prin intermediul USB Type C.

Citește și: