22 dec. 2016 | 15:54

În urma hacking-ului Yahoo, oamenii optează pentru servicii de e-mail securizate

ACTUALITATE
În urma hacking-ului Yahoo, oamenii optează pentru servicii de e-mail securizate

Problemele de securitate ale celor de la Yahoo au ajutat unele servici să-ți mărească numărul de utilizatori.

În luna august a anului 2013, un grup de hackeri a reușit să obțină acces la o serie de date sensibile aferente unui număr de un miliard de conturi Yahoo. Deși este posibil ca aceiași indivizi să se afle și în spatele unui atac din 2014, acest caz este complet diferit. Până la această oră, cei de la Yahoo nu au reușit să-și dea seama cum a fost posibil un astfel de eveniment, iar unii utilizatori s-au orientat deja asupra unor servicii care oferă mai multă siguranță.

ProtonMail este una dintre companiile care au înregistrat o creștere în urma scandalului Yahoo. Potrivit site-ului VentureBeat, aceasta a înregistrat o creștere de două ori mai rapidă. ”După cazul Yahoo, numărul de utilizatori noi s-a dublat, dar o mare parte dintre aceștia vin din Germania, după ce guvernul german a luat decizia de a-i sfătui pe cetățeni să nu mai folosească Yahoo Mail. Rezultatul a fost că mulți oameni s-au orientat către ProtonMail, considerând-o o alternativă mai sigură decât Yahoo”, a declarat Andy Yen, cofondatorul companiei.

Astfel, Germania a devenit a doua cea mai importantă piață pentru ProtonMail în ceea ce privește numărul de utilizatori. Desigur, nu toate vizitele din țara aceea au dus în clienți noi, însă trendul acesta demonstrează interesul sporit al oamenilor pentru serviciile de comunicații securizate. Siguranța este unul dintre cele mai importante aspecte pentru ProtonMail, toate mail-urile trimise cu ajutorul programului său fiind criptate înainte de a ajunge pe serverele companiei.

În prezent, compania le oferă clienților și posibilitatea de a opta pentru autentificarea în doi pași, grație unei actualizări livrate în urmă cu ceva vreme.