Unul dintre fondatorii Facebook se implică în alegerile din SUA: donează 20 de milioane de dolari

Unul dintre fondatorii Facebook se implică în alegerile din SUA: donează 20 de milioane de dolari

Miza alegerilor din SUA este enormă din cauza viziunilor total diferite ale celor doi candidați la postul de președinte al Americii. Nu ar trebui să ne mire că unele persoane publice se implică direct în campania prezidențială, uneori prin sume enorme de bani.

Unul dintre fondatorii Facebook, a anunțat că va dona 20 de milioane de dolari candidatei democrate Hillary Clinton şi partidului său, pentru alegerile din 8 noiembrie, relatează AFP

Este vorba despre Dustin Moskovitz, unul dintre fondatorii Facebook. “Polarizarea Americii în prezent a generat o cursă (pentru preşedinţie – n.r.) care merge dincolo de politici şi idei”, a explicat Moskovitz, care a studiat la Harvard alături de directorul reţelei de socializate Facebook, Mark Zuckerberg.

Alegerile prezidenţiale “au devenit un referendum pentru a şti cine vrem să fim, în calitate de indivizi, în calitate de naţiune şi în calitate de societate”, a explicat el într-un mesaj publicat pe blogul personal.

“Partidul Republican şi în special Donald Trump fac campanie fără nicio viziune”, a adăugat el, precizând că este prima dată când donează unui candidat.

În august, Clinton a strâns 143 de milioane de dolari pentru campania sa şi pentru cea a Partidului Democrat. Donald Trump a primit 90 de milioane de dolari.

Citește și: