Un tânăr a inventat mouse-ul pe care îl poți ”încălța”

Un tânăr a inventat mouse-ul pe care îl poți ”încălța”

Un adolescent de liceu din Rusia a inventat un mouse care este perfect pentru persoanele cu dizabilități ce doresc să folosească un calculator.

Sergey Halyavin este un tânăr ce locuiește în orașul Kushva, din zona centrală a Rusiei. Acesta a lucrat la un mouse creat îndeosebi pentru persoanele ce nu au mâini, sau ce suferă de o altă dizabilitate ce nu le permite să își folosească mâinile pentru a folosi un mouse. Dispozitivul ”hands-free” este creat pentru picior și este realizat din elemente simple.

Astfel, adolescentul a avut la bază un design de încălțăminte, creând o sanda pe care utilizatorul o încalță, controlând apoi cele două butoane și rotița de la mouse cu ajutorul degetelor de la picioare. De asemenea, sandaua creată de Halyavin este dotată și cu o bandă de LED-uri, care nu este un element de design, ci unul funcțional, ajutându-l pe posesor să găsească rapid mouse-ul, pe întuneric.

Inventatorul acestui dispozitiv a fost cel care a și testat noul mouse, iar acesta afirmă că în aproximativ două săptămâni a reușit să îl controleze atât de bine, încât putea juca diverse jocuri pe calculator. Acesta spune că ideea unui astfel de device i-a venit în 2015, conform sott.net.

Sergey spune că motivația de a crea acest dispozitiv a avut la bază situația unui coleg de liceu, ce suferă de o boală a mușchilor, care nu îi permite să folosească un mouse normal. Școala la care tânărul merge are un program de educație incluzivă și are programe speciale pentru tinerii cu dizabilități intelectuale sau fizice.

Profesoara adolescentului, Oksana Firsova, spune că design-ul a fost dificil de realizat. Tânărul a vrut să aleagă un material care nu face piciorul să transpire, astfel că a ales lemnul de plută. De asemenea, banda de LED-uri a fost adăugată pentru că tânărul căruia îi este destinat acest dispozitiv are și probleme cu vederea, astfel că îi va fi ușor să găsească dispozitivul. La baza funcționalității acestui mouse stau circuite preluate dintr-un dispozitiv clasic.

Următoarea provocare pentru acesta este să creeze un dispozitiv wireless.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: