Un român, printre cei care au încercat să păcălească Samsung pentru a primi un Note 7 gratis

Un român, printre cei care au încercat să păcălească Samsung pentru a primi un Note 7 gratis

După cum știe deja toată lumea, Samsung e în curs de rezolvare a problemelor cu terminalul Galaxy Note 7 exploziv. Așa cum poate era de așteptat, au existat oameni care au încercat să profite de această situație într-un mod nu tocmai legal.

Samsung Electronics a înregistrat 26 de raporturi false de la utilizatori care au pretins că terminalul Galaxy Note 7 pe care îl aveau în posesie a explodat. Din cele 26 de cazuri, gigantul sud-coreean a spus că 12 au fost alarme false, iar dispozitivul în cauză nu avea nicio problemă. În șapte cazuri, „victima” nu a putut fi găsită, iar în alte șapte, consumatorul a anulat cererea sau a pretins că a aruncat deja dispozitivul, potrivit ZDNet. Prin urmare, cel mai probabil este vorba despre oameni care au vrut să păcălească Samsung pentru a primi un flagship Note 7 perfect funcțional, în mod gratuit.

În SUA, unde au fost rechemate în fabrică un milion de dispozitive, au fost raportate nouă dintre cazuri. Au mai fost trei în Coreea de Sud, două în Franța și câte unul în Marea Britanie, Canada, Singapore, Filipine, Turcia, Vietnam, Croația, Irak, Liban, Emiratele Arabe Unite, Cehia și, nu în ultimul rând, România. Nu cunoaștem identitatea persoanei în cauză.

De exemplu, utilizatorul din Canada a folosit o poză de pe internet cu un Note 7 ars, pretinzând că îi aparține. În Singapore, o persoană a pretins că telefonul a explodat în timp ce se afla în mașină, drept pentru care l-a aruncat instantaneu pe geam, neputând să arate vreo dovadă.

Vestea bună e că Samsung se mișcă repede cu rezolvarea problemei, astfel încât în SUA au fost deja înlocuite jumătate dintre dispozitivele cu probleme, potrivit Mashable. Și în România, utilizatorii au început să își primească telefoanele „sănătoase” în schimbul celor explozive.

 

Citește și: