Un oraș antic, vechi de 7000 de ani, a fost descoperit în Egipt

Un oraș antic, vechi de 7000 de ani, a fost descoperit în Egipt
George Stanciu
George Stanciu
11:45 25.11.2016

Cea mai nouă descoperire arheologică din Egipt este un oraș antic, bine conservat, care oferă noi indicii despre civilizația egipteană.

Orașul descoperit conține case, unelte, vase, dar și mai multe morminte, fiind așezat pe malul fluviului Nil, în apropierea templului lui Seti I. Experții sunt de părere că mărimile celor 15 morminte indică faptul că indivizii îngropați acolo erau dintr-o pătură socială superioară.

Descoperirea acestui oraș antic vine într-un moment în care Egiptul încearcă să își revitalizeze industria turistică, ce a suferit din cauza violențelor din țară, după ce președintele Hosni Mubarak a fost înlăturat de la putere în 2011.

Arheologii au găsit și alte obiecte în interiorul clădirilor, cum ar fi cioburi de vase, dar și unelte. Aceștia speculează că locuințele din oraș erau ale unor oficiali importanți, dar și ale unor oameni ce au lucrat la construcția mormintelor regale din orașul sacru Abydos, aflat în apropiere. Acesta a fost capitală egipteană, în perioada timpurie a acestei civilizații. Zona de aici se află în provincia sudică a Shoag, în Egiptul Superior. Tot aici se regăsește și Luxor, unul dintre cele mai populare locuri pentru turiști.

”La aproximativ un kilometru și jumătate de aici avem necropola cu morminte regale ce vin din preistorie și care ajung până la perioada timpurie a civilizației, când începem să avem nume pentru figurile regale îngropate aici”, spune profesorul Chris Eyre, egiptolog de la Unviersity of Liverpool. ”Acesta pare a fi orașul, capitala de la începutul istoriei egiptene”, adaugă acesta.

Descoperirea de acum a fost făcută de o misiune arheologică ce aparține Ministerului Antichităților din Egipt, și nu de către un grup străin, arată oficialii citați de site-ul Egypt Independent și de bbc.com.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI