15 dec. 2016 | 01:54

Un miliard de conturi Yahoo sunt vulnerabile după un atac

ACTUALITATE
Un miliard de conturi Yahoo sunt vulnerabile după un atac

După ce în septembrie am aflat că datele a 500 milioane de conturi Yahoo au ajuns în mâinile hackerilor, tocmai s-au publicat detalii despre un atac ce a expus un miliard de conturi.

În luna septembrie a acestui an, cei de la Yahoo au făcut publice detaliile unei breșe de securitate din 2014. În urma acelei situații, a devenit evident că peste 500 milioane de conturi Yahoo sunt în pericol. Dacă în urma respectivei situații nu v-ați făcut griji în legătură cu nivelul de securitate oferit de compania americană, astăzi au ajuns online detaliile unui incident diferit cu consecințe mult mai grave.

În luna august 2013, un grup de hackeri a reușit să obțină acces la o serie de date sensibile aferente unui număr de un miliard de conturi Yahoo. Deși este posibil ca aceiași indivizi să se afle și în spatele atacului din 2014, acest caz este complet diferit.

Până la această oră, cei de la Yahoo nu au reușit să-și dea seama cum a fost posibil un astfel de eveniment. Printre datele care au fost furate se numără nume reale, adrese de email, numere de telefon, date de naștere, parole criptate și întrebări de securitate cu răspunsuri. Acestea din urmă, în unele cazuri au fost criptate, alteori în format decriptat. Printre datele vulnerabile nu au fost identificate informații de plată, conturi bancare sau carduri de credit.

Dacă sunteți utilizator de Yahoo cu vechime, această veste este îngrijorătoare. Am ajuns deja în punctul în care nu mai contează dacă aveați aceeași parolă pe mai multe conturi online sau dacă ați făcut efortul să v-o schimbați recent. Cu ajutorul datei de naștere și a răspunsurilor la întrebările de securitate, cineva vă poate schimba parola pe o multitudine de alte servicii online sau rețele sociale. Pe Yahoo, respectivele date au fost invalidate și, în viitorul foarte apropiat, veți primi un email pentru a le schimba.

Se pare însă că nu doar cei cu conturi Yahoo au de suferit. Această informație făcută publică printr-o postare pe blogul companiei are mari șanse să anuleze șansele de achiziție ale Yahoo de către Verizon.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele