Un italian a murit în timpul unui video live pe Facebook

Un italian a murit în timpul unui video live pe Facebook

Un BASE jumper din Italia și-a pierdut viața în timp ce realiza un video în direct pe Facebook.

BASE jumping-ul este unul dintre cele mai periculoase sporturi pe care o persoană le poate practica în ziua de azi. Acesta necesită extrem de multă îndemânare, datorită altitudinilor foarte mici, iar în anumite zone, a fost interzis prin lege. Conform Wikipedia BASE jumping-ul implică salturi cu parașuta sau cu wingsuit-ul, iar în prezent, unul din șaizeci de participanți își pierde viața.

Astfel de tragedii au avut loc recent în Elveția, acolo unde doi oameni și-au pierdut viața după ce au sărit de pe munți. După cum scrie și publicația Independent, cel mai recent caz este al italianului Armin Schmieder, în vârstă de 28 de ani, care și-a pierdut viața în Alpii Elveției, la Kanderstag. ”Astăzi, veți zbura cu mine”, ar fi rostit italianul în fața camerei înainte de a face săritura care i-a adus moartea.

Din câte se pare, italianul a folosit un wingsuit, a filmat împrejurimile, iar după aceea a plasat telefonul într-un buzunar. La scurt timp după aceea, Schmieder ar fi sărit, iar timp de 25 de secunde, cei care au urmărit transmisiunea au putut auzi sunetul produs de acesta în timp ce zbura. După aceea, transmisiunea s-ar fi oprit brusc.

Independent menționează că printre cei care urmăreau stream-ul în direct se numărau mama și fratele său, care nu știau ce s-a întâmplat. Întâmplarea a avut loc la doar câteva zile după ce alt BASE jumper și-a pierdut în viața în Elveția, în Munții Dolomiți. Rata accidentelor ar fi de 43 de ori mai mare decât în cazul salturilor din avion. Din anul 1981 și până în ziua de azi, ar fi murit în jur de 299 de BASE jumperi. În anul 2015, un american a murit în estul Turciei, după ce picioarele i s-au prins de parașută.

Etichete: