17 apr. 2016 | 11:00

Un iPad galben te costă mai mult decât o mașină

ACTUALITATE
Un iPad galben te costă mai mult decât o mașină

Apple nu a avut niciodată cele mai ieftine produse, dar uneori, compania sare calul, chiar dacă este vorba despre gadgeturi create în scopuri caritabile.

Cel mai recent exemplu este acest iPad galben, care ar putea costa pe cineva aproximativ 21.000 de dolari.

Ca să clarificăm, trebuie menționat că iPad-ul nu este făcut din aur, ci este din metal vopsit și nu aduce nimic în plus față de un iPad Pro obișnuit, în afară de culoarea galbenă.

Pe lângă tableta colorată, cel care va cumpăra gadgetul va primi și un Apple Pencil cu un toc din piele, dar și o carcasă Smart Cover albastră.

iPad Pro-ul se va vinde la licitație, iar prețul de pornire va fi de 14.200 de dolari, potrivit casei de licitație Philips, care a estimat și prețul maxim de 21.300 de dolari.

iPad Pro are un display de 12,9 inch și Apple spune că iPad Pro este mai rapidă decât 80% dintre PC-urile portabile de pe piață. Tableta iPad Pro este de 22 de ori mai rapidă decât primul iPad și de 360 de ori mai puternică din punct de vedere al performanței grafice, mulțumiră procesorului Apple A9X, pe 64 de bits. Autonomia este de 10 ore, iar tableta dispune de patru difuzoare.  Versiunea standard de iPad Pro pornește de la 799 de dolari pentru versiunea de 32GB, iar Apple Pencil costă 99 de dolari.

Cum ziceam mai devreme, tableta galbenă a fost realizată în scopuri caritabile, iar de pe urma vânzării ei va beneficia Museul de Design din Londra. Dacă vă simțiți generoși, veți putea cumpăra iPad Pro-ul pe data de 28 aprilie.

Dar acesta nu este cel mai scump produs Apple realizat în ediție limitată.

Trebuie amintit Mac Pro-ul roșu de 977.000 de  dolari, dar și căștile din aur de 461.000 de dolari.