Un gimnast de la Jocurile Olimpice a cheltuit o sumă uriașă jucând Pokemon Go

Un gimnast de la Jocurile Olimpice a cheltuit o sumă uriașă jucând Pokemon Go
11:28 04.08.2016

Nici măcar Jocurile Olimpice nu sunt un motiv destul de bun pentru a încheia activitatea în Pokemon Go.

Atleții din toată lumea au beneficiat de o perioadă de odihnă înaintea ultimelor pregătiri pentru Jocurile Olimpice din acest an, care se vor desfășura la Rio de Janeiro. Iar după cum scriu cei de la LA Times, unii atleți au considerat că aceasta ar fi ocazia perfectă de a prinde mai mulți Pokemoni. Din păcate, jocul nu este disponibil încă în Brazilia, însă japonezul Kohei Uchimura nu știa acest lucru.

În ciuda faptului că nu existau pokemoni pe care îi putea prinde în Brazilia, japonezul a reușit să acumuleze o factura uriașă din cauza roaming-ului de date. Campionul la individual compus s-a folosit de internet pe mobil atât de mult, încât a observat la un moment dat că este nevoit să plătească aproape 5.000 de dolari operatorului de rețea.

Din fericire, Uchimura se pare ca a reușit să ia legătura cu operatorul și cele două părți au ajuns la un acord. Astfel, atletul va fi nevoit să plătească 30 de dolari pe zi pentru a se folosi de internet. Până de curând, exista posibilitatea folosirii unei aplicații terțe, precum Pokevision pentru a localiza mai rapid și mai eficient râvnitele personaje.

Totuși, dezvoltatorii jocului sunt de părere că astfel de aplicații terțe pentru localizare reprezintă o metodă de trișat. În urmă cu câteva zile, John Hanke, CEO-ul Niantic – dezvoltatorul Pokemon Go, a afirmat că vor găsi o cale prin care să prevină funcționarea aplicațiilor precum Pokevision.

Primul update important pentru Pokemon Go a fost lansat zilele trecute și, pe lângă o serie de funcții noi ce vor încânta jucătorii, a fost desființat suportul pentru aplicații de localizare alternativă pentru Pokemoni. Pokevision, de exemplu, nu mai funcționează deloc. Printr-un set de postări pe Reddit, creatorii mai multor aplicații similare au dezvăluit că Niantic a trimis în masă scrisori de amenințare în termeni legali prin care speră să convingă dezvoltatorii să-și retragă programele din Apple AppStore și Google Play.

loading...