Un al treilea producător auto ar putea deschide o fabrică în România

Un al treilea producător auto ar putea deschide o fabrică în România

Renault și Ford produc unele modele în România, iar un al treilea producător ar putea deschide o filială la noi în țară. 

Informația vine de la vicepremierul Costin Borc, care a făcut declarația în cadrul unei emisiuni Digi 24. Borc susține că ”este loc pentru un al treilea producător”.

Mai mult, ar exista deja discuții nu cu una, ci cu două companii în acest sens, potrivit lui Borc.

”Sunt discuții. Sunt două companii, una din Europa, una din afara Europei”, a declarat vicepremierul. Oficialul nu a vrut să dea detalii privind aceste discuții, precizând că producătorii cu care au loc discuţii nu doresc ca astfel de informaţii să fie făcute publice.

Principala piedică pentru atragerea de investiţii noi în sectorul auto este starea infrastructurii, consideră economiştii.

În luna aprilie, Daimler a anunțat, în cadrul unui eveniment oficial, că Star Assembly, subsidiara românească a companiei, va demara producția unei cutii de viteze automată cu nouă trepte, numită 9G-Tronic.

Cu toate astea, la începutul lunii mai, gigantul auto german Daimler a anunţat că a preferat Polonia, şi nu România, pentru investiţia a circa 500 de milioane de euro în construcţia unei noi fabrici de motoare, în vederea extinderii activităţilor de producţie în afara Germaniei.

Citește și: