Un adolescent american a refuzat o sumă imensă pentru invenția sa

Un adolescent american a refuzat o sumă imensă pentru invenția sa

Taylor Rosenthal este un adolescent de 14 ani din Statele Unite, care a inventat un distribuitor automat de produse de prim ajutor în caz de accident numit „RecMed”.

Tânărul a ajuns pe prima pagină a ziarelor după ce a refuzat o ofertă de 30 de milioane de dolari pentru invenția sa, o ofertă primită chiar de la Bill Gates. Ideea din spatele”RecMed” e că furnizează produse de prim-ajutor cu prețuri cuprinse între 5 și 14 euro. Lui Taylor Rosenthal i-a venit această idee în timpul unui curs școlar de pregătire pentru tineri antreprenori, organizat în Alabama.

Băiatul de 14 ani a fost uimit să constate că majoritatea părinților nu aveau produse de prim-ajutor în caz de accident la meciurile de baseball, potrivit The Independent. Taylor a vrut să rezolve acest neajuns și astfel s-a născut RecMed.

Distribuitorul automat a costat 4.815 euro și a fost brevetat în culorile școlii la care învață adolescentul. El a primit un capital de investiție de 87.500 de euro și a refuzat să-și vândă invenția celebrului informatician Bill Gates, cofondatorul Microsoft, care i-a oferit 30 de milioane de dolari. Taylor speră ca invenția sa să ajungă în majoritatea parcurilor, pentru a fi la îndemână oricui. Vestea bună e că parcul de distracții Six Flags a comandat deja 100 de aparate „RecMed”, iar Taylor Rosenthel își va prezenta invenția la celebra bursă „TechCrunch Disrupt” de la New York.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI